Anca Alexandrescu: Domnule câtă indignare pe subiectul Untold; nu vă văd însă la fel de indignaţi de noile măsuri fiscale şi de consecinţele lor. V-aţi supărat că o să crească TVA ul la cărţi? Eh, ce atâta osteneală că oricum nu mai citeşte nimeni, nu? Cum nu vă văd să vă înghesuiţi să semnaţi petiţia “Opriţi distrugerea culturii”! Cred că nici nu aţi auzit de ea!

„Domnule cata indignare pe subiectul Untold si cuvintele obscene spuse pe scena de Gheboasa! Nu va vad insa la fel de indignati de noile masuri fiscale si de consecintele lor. V-ati suparat ca o sa creasca TVA ul la carti? Eh, ce atata osteneala ca oricum nu mai citeste nimeni, nu? Cum nu va vad sa va inghesuiti sa semnati petitia “Opriti distrugerea culturii”! Cred ca nici nu ati auzit de ea!”, scrie jurnalista Anca Alexandrescu pe Facebook.

„Celebra OUG care ne promite ca reduce aparatul bugetar si taierea cheltuielilor aduce dupa sine un haos generalizat in administratia locala. Primarii si presedintii de Consilii judetene sunt revoltati de prevederile gandite la Guvern de minti inguste care probabil cred ca pun rigla si taie! Otova. Se comaseaza institutii care au sub 50 de angajati, se taie cheltuielile pentru cultura si sport la un plafon de 7,5% din veniturile proprii, se muta angajati dintr-un loc in altul netinand cont de pregatirea lor. Adica se taie cu barda. Se vor inchide cluburile de sport, muzeele, teatrele etc. Basca primariile care nu vor reusi sa colecteze 100% taxele locale, nu mai primesc bani de la bugetul de stat. Multe colecteaza 95% dar nu vor reusi niciodata 100% pentru ca sunt oameni care nu au niciun fel de posibilitate sa plateasca. Adica ce nu fac ei aici la Bucuresti la ANAF, vor sa execute la nivel local.

Daca nu vor primi bani de la bugetul de stat, vor fi sute de comune care vor da faliment la propriu. Unde mai pui si ca cineva a introdus niste fraze care deschid drumul unor abuzuri si amenzi uriase pentru edili. Pe criterii pe care nimeni nu le poate defini. E vorba de sumele care nu pot fi justificate total sau partial de catre autoritatile contractante prin costuri sau alte dovezi! E o fraza care da fiori autoritatilor locale care se intreaba daca e vorba de oportunitate? De achizitii fara mai multe oferte? Toti ridica din umeri. Finantele spun ca nu ei au bagat asta, munca nici atat. Nimeni nu stie, nimeni nu a auzit!

In acelasi stil si pe acelasi model cu PLX145, Ministerul sanatatii a pus in transparenta publica Strategia de vaccinare 2023-2030. Nu exista o dezbatere clara si multe formulari din acest document ridica serioase semne de intrebare. Nimeni nu vrea sa ne raspunda! HG ul e pregatit pentru aprobare in Guvern iar medicii de la Asociatia pentru consimtamant informat protesteaza in fata Ministerului. In paralel, cetateanul Rafila a dat un ordin care vorbeste despre cabinetele medicale scolare. E foarte bine sa existe dar de ce trebuie profesorii sa aiba atributii de convingere a parintilor in legatura cu un act medical? De ce trebuie sa introducem obligativitatea vaccinarii in situatii speciale? Un act medical nu trebuie sa aiba si consimtamantul nostru?

Tot azi ii am invitati pe prietenii mei de la Borsa care au reusit sa invinga statul roman si mafia la CEDO dar statul roman le da iar peste degete. Ce s-a inatmplat azi si cine e in spatele terenurilor si bogatiilor de la Borsa ne vor spune chiar ei de la fata locului. De ce nu ne raspund autoritatile? Ce au de ascuns?

Vedeti ca se deconteaza ratele la creditul pentru casa! Nu, nu pentru voi! Pentru magistrati! Asa au decis azi in Parlament!”, scrie realizatoarea emisiunii „Culisele statului paralel” de la postul tv Realitatea Plus.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare