Drulă (USR): „Democrația la dubă” este prețul pe care oamenii cinstiți din România îl plătesc pentru liniștea pe care și-o doresc PNL și PSD

Lupta pentru drepturi și democrație este mai actuală azi ca oricând, susține președintele USR, la fix cinci ani de la reprimarea violență a protestului Diasporei din Piața Victoriei. Numeroși manifestanți pașnici au fost agresați atunci „la comanda PSD” pentru că au îndrăznit să-și strige nemulțumirile în stradă, amintește Cătălin Drulă. Iar recent, ”liberalii” Nicolae Ciucă și Lucian Bode, cu încuviințarea președintelui Klaus Iohannis, au introdus prin lege pedepse cu închisoarea pentru proteste, scrie b1tv.ro.

„Un tratament inuman și degradant”. Asta scriu procurorii în rechizitoriul Dosarului „10 august”, trimis în sfârșit în judecată după cinci ani de la protestul din Piața Victoriei.

Mii de oameni au fost agresați la comanda PSD pentru că au îndrăznit să iasă în stradă.

Nimeni nu are voie să submineze drepturile fundamentale în România. Nici PSD, nici PNL.

Anul acesta, sub patronajul lui Iohannis, Ciucă și Bode au introdus – cu votul PSD – prin lege pedepse cu închisoarea pentru proteste.

„Democrația la dubă” este prețul pe care oamenii cinstiți din România îl plătesc pentru liniștea pe care și-o doresc PNL și PSD.

Lupta pentru drepturi și democrație este mai actuală azi ca oricând. Iar asaltul orchestrat de Iohannis, Ciolacu, Ciucă și Bode va fi oprit de românii onești la vot în 2024”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Amintim că, marți, Parchetul General a anunțat trimiterea în judecată a dosarului „10 August”. Sunt 16 inculpați, iar dintre persoanele vătămate, 312 s-au constituit părți civile în proces.

Drulă nu crede că victimele agresiunilor de atunci își vor găsi dreptatea.

„Cu tot respectul pentru magistrații care își fac treaba, că sunt și aceștia, și procurori, și judecători, nouă ani de regim Iohannis au însemnat o distrugere continuă a justiției în România. (…) Sunt sceptic, din păcate, aș vrea să spun mai multe, dar, cu un sistem de justiție pe care Iohannis l-a distrus timp de nouă ani sistematic, șansele sunt, așa cum și cei care se uită la noi le simt, relativ mici de a se face dreptate”, a declarat liderul USR, pentru B1 TV.

La rândul său, deputatul USR Stelian Ion, fost ministru al Justiției, a susținut că decizia în acest dosar trebuie dată în cel mult trei ani, căci există pericolul de prescriere a faptelor. Totodată, acesta a remarcat faptul că niciun politician nu este supus cercetărilor penale.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare