Liderul ALDE a reacționat pe OUG privind referendumul

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, la Adevărul, despre ordonanta de urgentă pe care Guvernul a pregătit-o cu privire la legea referendumului. 

„Nu schimba legea referendumului, la fiecare referendum a existat inainte o OUG. Nu e vorba de modificarea legii referendumului, e mult mai simplu. Ne confruntam mereu cu o problema, avem registrul votantilor care nu e folosit. Trebuie sa dam tuturor cetatenilor posibilitatea sa voteze. OUG ce face? Da posibilitatea a 700.000 de persoane care exista, au acte de identitate, sa voteze. Deci corectitudinea votului, statistica, trebuie sa fie corect pusa la punct”, a spus Tariceanu.

De altfel, în ceea ce privește majorarea pragului la referendumului, Tăriceanu a răspuns: `Demersul nu trebuie privit separat de alegerile europarlamentare. Nu putem sa avem un numar de votanti la referendum si alt numar de votanti la alegerile europarlamentare’.

Guvernul ar putea adopta, cel mai probabil, miercuri, OUG prin care se modifică legea referendumului. Mai exact, să fie majorat pragul de validare al referendumul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare