Cozmin Guşă: „Suveica” Crevedia – primari ce fură din bugetul local și investesc banii negri în localitățile altor confrați corupți!

„După această catastrofă de la Crevedia se scrie, se analizează inutil, la fel ca după fiecare catastrofă din ultimele decenii, rămase fără rezolvări de durată, consolidate, lucru care l-a făcut până și pe tăcutul și inutilul nostru președinte Iohannis să vorbească despre un stat eșuat. Veți auzi multe despre Crevedia; eu folosesc, însă, acest prilej ca să vă lămuresc despre suveica de tip Crevedia”, scrie analistul politic Cozmin Guşă, pe Facebook.

„La Crevedia avem de-a face cu o afacere ilegală pe care a pus-o pe picioare și pe care a muls-o bine familia unui primar din alt județ, aflat la o oarecare distanță, respectiv familia primarului din Caracal. Să știți, unii poate bănuiți, că de când cu apariția DNA-ului și a ofensivei împotriva administrației locale, mulți dintre primarii noștri hoțomani, și hoțomani sunt cam toți, s-au șmecherit și procedează în felul următor: dau lucrări unor companii din afara localității în localitățile pe care ei le conduc, preiau banii în alte județe, iar acei bani, comisionul îl investesc în afaceri din acele județe. În felul ăsta ei nu mai sunt anchetați că ar pune propriile firme să lucreze și să cheltuiască banii bugetului local sau firmele consilierilor sau firmele rudelor sau firmele copiilor, nu. Cinste și omenie, cum s-ar spune. În schimb, banii, pe care tot îi smântânesc, îi investesc în alte localități, cum ar fi: facem banii la Caracal prin terți din alte județe și îi investim la Crevedia, unde primarul din Crevedia știe că afacerea e a primarului de Caracal, nu-l atacă, nu-l controlează, îl lasă să facă treabă, pentru că și el poate la rândul lui, nu știu, n-am date deocamdată, primarul din Crevedia face același lucru în alte localități. Nici măcar nu mai contează culoarea politică. Îndeosebi au ajuns să se înfrățească liberali cu pesediști sau USR-iști cu PSD sau cu liberali, nu mai vorbesc despre UDMR-iști; și în felul ăsta, această chestie puturoasă capătă chiar o culoare căcănie așa, amesteci roșu-PSD cu galbenul-PNL cu verdele-UDMR, exact iese o culoare căcănie. Ăsta-i motivul pentru care afacerile nu sunt verificate, pentru că dacă primarul x se duce și investește la primarul y din alt județ, iar ăla se duce la altul, ei nu-și verifică legalitatea afacerilor între ei și sunt ca o confrerie. Vă amintiți de celebrul scandal Tel Drum, în care Tel Drum-ul lui Dragnea din Teleorman ajunsese să asfalteze jumate de România? Da, asta era șmecheria: suveica de tip Crevedia, în care primarii noștri ne fură fără să știm în localitatea noastră și banii negri îi investesc într-o localitate la zeci sau sute de kilometri distanță, unde au garanția că nu sunt controlați, așa cum a avut garanția ăla din Caracal că nu-i controlat la Crevedia. Știu că sună prost, dar atât de tare și în acest fel s-a extins corupția în România și nu e mare acolo la centru, unde se vede și se înjură, e mare și acolo, este mare, adiționată de la nivelul fiecărui primar de comunitate, chiar săracă, care a ajuns foarte bogat pe spatele unei comunități sărace pe care o fură prin acest gen de suveică”, spune Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare