Dungaciu: Dacă Maia Sandu, înconjurată de un grup de copii, a cântat imnul Ucrainei cu ocazia zilei naţionale a Ucrainei într-o regie în cel mai pur stil sovietic, Kievul a ignorat total Chişinăul cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței R. Moldova

Profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, a povestit cum Ucraina nu a trimis niciun mesaj de felicitare către Chișinău, cu ocazia sărbătoririi Zilei Independenței Republicii Moldova, scrie r3media.ro.

Sociologul a explicat că astfel, indirect, Ucraina arată că îi consideră pe moldoveni drept „frații noștri”, de vreme ce tratează la fel de disprețuitor și pe români.

„Cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova, Ucraina n-a felicitat Republica Moldova. Un stat care n-a felicitat vecinul numit „Republica Moldova”.

În schimb, Moldova nu numai c-a felicitat Ucraina, dar în cel mai pur stil sovietic, un grup de copii a cântat imnul Ucrainei. Cu Maia Sandu în mijlocul lor.

Copiii basarabeni, cântând imnul Ucrainei, omagiind Ucraina. Kievul n-a zis nici măcar „felicitări”.

A fost semn bun, că încep să recunoască Republica Moldova sunt cam ca românii, adică nu-i bagă în seamă.

Și noi și Republica Moldova suntem același popor, pe care Kievul nu-l bagă în seamă. Asta e partea pozitivă.

Practic e o recunoaștere indirectă că suntem frați”, a spus Dungaciu.

Amintim că Maia Sandu a pus în scenă o întreagă coregrafie , în „cel mai pur stil sovietic”, pentru a felicita Ucraina de Ziua Independenței.

Cu ocazia acelei zile, Ucraina a mulțumit mai multor țări pentru ajutorul în războiul contra Rusiei, dar NU și României.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare