Cristoiu: Ucraina se poartă cu aroganţă faţă de România pentru că ştie că ea este favorita SUA; cât vor mai continua Iohannis şi Ciolacu să fie atât de slugi?

Jurnalistul Ion Cristoiu a criticat în termeni duri, într-un editorial video, modul total haotic şi neprofesionist în care au acţionat autorităţile şi oficialităţile române cu privire la presupusa dronă rusească ce ar fi căzut pe teritoriul naţional, dar şi sincopele în comunicarea cu opinia publică.

Mai mult, jurnalistul a acuzat că Bucureştiul este complet fără reacţie la o serie de jigniri şi insulte venite de la Kiev, prin vocea unor oficialităţi, care au arătat că „românii sunt nişte căcăcioşi” deoarece ar ezita să recunoască faptul că o dronă rusească ar fi căzut pe teritoriul lor.

„Postul ucrainean Kanal 5 a pornit o campanie cât de căcăcioşi sunt românii. Consilierul ăla, Podoliak, la care coţofenele de la televiziunile din România se înghesuiau extaziate, cu voci tremurânde, să-i ia câteva vorbe, a dat o declaraţie în care ne face de doi bani…De fapt ucrainenii, prin exacerbarea acestei situaţii, au căutat să-i ofere lui Blinken argumente pentru a susţine în faţa Congresului american necesitatea ca alte zeci de miliarde de dolari să-i fie trimise Ucrainei. Apoi, alt aspect, prin porturile Izmail şi Reni, nu e vorba de cereale, ci de armamentul pe care occidentalii îl trimt pe aici Ucrainei iar ruşii ştiu asta (…) Dar ceea ce face Ucraina este inadmisibil. Din punct de vedere al dreptului internaţional, dacă noi spunem că nu a căzut (drona), nu a căzut. Doi: România este una din principalele ţări, dacă nu chiar a doua, după Polonia, contributoare la ajutorarea „eroicului” popor ucrainean. 3% din bugetul de stat al României pe 2023 a fost cheltuit, din taxele şi impozitele noastre, pentru Ucraina: armament, cereale, Bâstroe, refugiaţi ucraineni…Măi, şi dacă eşti cel mai rău la inimă om, şi dacă-ţi pute gura de cât de ticălos eşti, zici : bă, nu pot să fac de râs Armata Română căci mă ajută, nu pot să-i dau una în bot preşedintelui României (…) Ei, nu, ei o fac! De ce fac ei asta? O fac pentru că sunt ucraineni! Mareşalul Antonescu spunea chiar el, în şedinţele de Consiliu din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, că cei mai mari duşmani ai României nu sunt ungurii ci ucrainenii. Ucraina este în stare să ne ia jumătate din ţară mâine, dacă ar putea. Ei sunt de un tupeu, de o aroganţă, de o ticăloşie fără margini, n-au mamă, n-au tată. În plus, au găsit în România nişte proşti, nişte căcăcioşi, nişte oiţe. Deci, ne-au tras-o cu Bâstroe, nici nu au ţinut cont de noi, pentru că a venit Iohannis şi a zis: nu domne, noi nu avem nimic, ei sunt băieţi de treabă…Ne-au tras-o cu refugiaţii pentru că o mare parte dintre ei sunt de fapt nişte şmecheri care stau la noi în hoteluri de lux sau au trecut pe la noi în drum spre Occident. Ne-au tras-o cu minoritatea românească din Ucraina, nici nu vor să audă ce are de zis Bucureştiul, îi doare fix undeva de solicitările României…Întrebarea e noi cât mai suportăm? În tot acest scandal au fost făcuţi de tot rahatul şi preşedintele României, şi Armata, şi Guvernul şi MAE. Cât vor mai fi Iohannis şi Ciolacu atât de slugi?”, a spus Cristoiu.

El a făcut o comparaţie cu momentul august 1940, când a avut loc aşa-zisul Dictat de la Viena.

Cristoiu a arătat că în ciuda tuturor legendelor de fapt la Viena nu a fost niciun Dictat, ci a fost un arbitraj. El a explicat că la acea vreme, Carol al II-lea, părăsit de aliaţii occidentali (!) Anglia şi Franţa, a fost nevoit să numească un guvern filo-german şi să treacă sub „fusta” Germaniei naziste. „Doar că sub poalele Germaniei erau deja mai de mult Bulgaria şi Ungaria. Când Ungaria a văzut că am venit şi noi acolo, ea ştiind că e mai aproape de inima Germaniei deoarece era de mult timp alături de Hitler, a zis imediat: noi vrem Ardealul! Noi, românii, în loc să fim fermi, să spunem clar că nu cedăm nimic, am început să discutăm, şi iar să discutăm, şi să negociem, şi să vedem cum facem, şi să ducem tratative. Ungurii, ştiind că ei sunt favoriţii Germaniei lui Hitler, au pus piciorul în prag şi au cerut fără echivoc Ardealul, România acceptând în final arbitrajul. Aşa se întâmplă acum în relaţia România- Ucraina. Noi suntem sub poalele SUA, dar ucrainenii ştiu că ei sunt favoriţii americanilor, sunt „copiii de suflet” ai Americii, la fel cum ungurii erau cu Germania în 1940. Şi atunci ucrainenii de aia îşi permit absolut orice aroganţă faţă de noi. Vine ambasadoarea SUA, dă cu poşeta de masă în faţa lui Iohannis, iar ăsta o să zică: da, aveţi dreptate, am greşit! Noi sigur vom continua şi acum pe această linie. Să ne ferească Dumnezeu, dacă ăştia vor deveni o putere militară ne-au mâncat. Dacă ei acum, când au nevoie de noi, când noi ne-am stricat portul Constanţa pentru ei, am stricat Bâstroe, etc, ei se comportă aşa cum vedeţi, vă daţi seama ce va fi după. Bine, lor li s-a şi suit la cap pentru că toată presa internaţională îi ridică în slăvi, ei sunt salvatorii planetei…”, a arătat, printre altele, Cristoiu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare