PSD și PNL negociază formarea unei alianţe electorale care să participe la alegeri pentru blocarea AUR; Rareş Bogdan şi Motreanu ar vrea însă o alianţă cu USR

PSD şi PNL negociază pentru formarea unei singure grupări care să candideze la alegeri, sub numele de „Blocul Democratic”, scrie Libertatea, potrivit r3media.ro.

Conform sursei citate, care citează participanți la negocieri, singura strategie a „Blocului” va fi „blocarea mişcărilor naţionaliste şi extremiste”.

PSD și PNL, care au fost marketate drept „stânga” vs „dreapta”, negociază totul, inclusiv candidatul la prezidențiale sau dacă să se comaseze alegerile.

„Înțelegerea cu PNL pentru liste comune pleacă de la discuția privind candidatul la prezidențiale. Dacă Ciolacu și Ciucă bat palma cine o să fie candidatul comun susținut la prezidențiale, cine o să fie premier după alegeri, organizațiile vor fi obligate să cedeze, chiar dacă sunt multe orgolii locale”, au precizat surse din conducerea PSD.

„Toate sondajele din ultima perioadă arată o creștere a AUR, chiar până pe primul loc pentru europarlamentare. Un bloc democrat, format din PSD și PNL, poate bloca o astfel de ascensiune periculoasă a AUR”, a spus un vicepreședinte PSD pentru Libertatea.

Totul se face sub supravegherea președintelui Klaus Iohannis.

„Nu cred că cineva își imaginează că Bode și Ciucă negociază fără să îl informeze pe Iohannis. Cine crede așa ceva este naiv. Iohannis și-a dat ok-ul, altfel transmitea partidului că nu este de acord cu negocierea. De când e președintele PNL, Nicolae Ciucă nu a făcut nimic de capul lui, fără să se consulte cu Klaus Iohannis”, a susținut un vicepreședinte PNL pentru Libertatea.

Toate aceste discuții au la bază sondajele, care arată că AUR este fie pe primul loc, fie pe locul 2, în timp ce PNL a eșuat pe locurile 3-4.

„Avem șanse mici să scoatem un scor cu doi în față la europarlamentare. Bătălia noastră o să fie cu USR, nu cu AUR, ei sunt peste noi. Ne batem pentru locul trei, să nu cădem pe patru”, este opinia unui vicepreședinte PNL, citat de Libertatea.

Oponenții acestei negocieri sunt Rareș Bogdan și Dan Motreanu, ambii de la PNL, care ar dori o reluare a alianței cu USR.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare