PSD şi PNL ar vrea să formeze „Blocul Democratic” pentru alegerile din 2024; în 1946, comuniştii au format Blocul Partidelor Democrate, alături de grupări ale liberalilor şi ţărăniştilor, exact pentru a bloca mişcările naţionale şi patriotice (analiză r3media.ro)

„Aflăm din Libertatea că PSD și PNL discută despre crearea unei alianțe electorale în vederea participării pe liste comune la alegerile de anul viitor, scrie r3media.ro”:

„PSD și PNL înaintează intens, în discuții confidențiale, pentru constituirea a ceea ce cele două partide numesc „Blocul democratic”, văzut în contrapondere la ascensiunea AUR, pe care o caracterizează drept populistă. Miza „Blocului democratic” o reprezintă câștigarea tuturor alegerilor din 2024 – europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. „Strategia va fi blocarea mișcărilor naționaliste și extremiste” (adică AUR, n.n.), au dezvăluit pentru publicul Libertatea surse care participă la negocierile dintre PSD și PNL.

Se vede că nu există măcar unul la vârful celor două partide care să știe un pic de istorie. Pentru că dacă ar fi existat, ar fi știut că la alegerile din 1946 a participat o coaliție de partide reunite sub titulatura Blocul Partidelor Democrate.

Iată componența acelei alianțe electorale:

  • Partidul Comunist Român (PCR)
  • Partidul Social Democrat Român (istoric) (PSDR)
  • Frontul Plugarilor (FP)
  • Partidul Național Liberal-Tătărăscu (PNL-T)
  • Uniunea Patrioților (UP)
  • Partidul Național Țărănesc – Anton Alexandrescu (PNȚ-AA)
  • Comitetul Democrat Evreiesc (CDE)

Alegeri pe care le-au câștigat în urma unei fraude masive.

Iar înainte de această alianța electorală de tristă amintire a existat o altă alianță intitulată Blocul Național Democrat. Blocul Național Democrat a fost constituit la data de 20 iunie 1944 și avea în componență Partidul Comunist RomânPartidul Social Democrat Român, Partidul Național Țărănesc și Partidul Național Liberal.

Și știți care era scopul declarativ al acestor alianțe? Exact același ca al alianței în formare din zilele noastre: „blocarea mișcărilor naționaliste și extremiste„.

Deci avem aproximativ aceiași alianța, aproape același nume și același obiectiv. Lipsesc doar PCR și soarele, semnul electoral al alianței electorale din urmă cu 77 de ani.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare