„Kosovo este eternă”, a scris presa de la Priştina; „Fotbaliștii din așa-zisa Kosovo au plecat de pe teren din cauza bannerului ‘Kosovo e Serbia’”, a titrat presa sârbă

Incidentele de la România – Kosovo au atras atenția marilor publicații ale Europei. Ultrașii de la „Uniți Sub Tricolor” au scandat „Kosovo e Serbia”, iar partida a fost întreruptă timp de 50 de minute. Presa kosovară a venit cu replica pentru „tricolori”, în timp ce Memli Krasniqi, președintele Partidului Democratic din Kosovo, a avut o reacție dură, scrie fanatik.ro.

România nu recunoaște statul Kosovo, care și-a declarat independența față de Serbia în urmă cu 15 ani. Gruparea naționalistă „Uniți Sub Tricolor”, prezentă pe Arena Națională, a afișat în tribune mesajul „Kosovo e Serbia”, iar oaspeții au răbufnit. Aceștia au mers rapid la marginea terenului, după care la vestiare, fiind iritați de scandările suporterilor României.

Memli Krasniqi, președintele PDK, a stat cu ochii pe evenimentele petrecute pe Arena Națională și a avut o replică dură. Krasniqi consideră că nicio scandare a adversarilor nu poate schimba realitatea, aceea că statul Kosovo este un stat independent.

„Nu există niciun slogan care să schimbe realitate. Începând cu 17 februarie 2008, Kosovo este un stat independent, iar de la 3 mai 2016, Kosovo este membru UEFA. Sloganurile politice, corurile fasciste, huiduielile sau insultele adresate băieților noștri nu ne vor opri.

Kosovo, în calitate de stat și echipa națională, se va prezenta cu mândrie peste tot în lume, chiar și acolo unde nu ne vor. Am muncit mult pentru această zi și nu vom ceda în fața acestor mici fasciști turbofolk. Kosovo este eternă”, a scris Memli Krasniqi, pe pagina de Facebook.

De asemenea, presa din Kosovo nu a trecut cu vederea evenimentele tensionate petrecute pe Arena Națională. Jurnaliștii locali au catalogat drept „scandalos” mesajul afișat de ultrașii de la „Uniți Sub Tricolor”.

Inevitabil, cele petrecute pe Arena Națională au ajuns și în presa din Serbia. Jurnaliștii sârbi de la Blic au descris firul evenimentelor petrecute la București și au scos în față faptul că România nu recunoaște independența statului Kosovo.

“Scene șocante la vecini. Fotbaliștii din așa-zisa Kosovo au plecat de pe teren din cauza bannerului ‘Kosovo e Serbia’. Un scandal incredibil s-a întâmplat în București, pe Arena Națională. După afișarea bannerului și scandările ‘Kosovo e Serbia’, jucătorii echipei oaspete nu au mai vrut să joace.

România nu recunoaște așa-zisul stat Kosovo și este foarte clară în această privință. Cei din Kosovo le-au considerat scandări xenofobe și de aceea nu au mai vrut să continue”, au scris sârbii de la Blic.

Grupul ultras „Uniţi sub Tricolor” a scris, pe Facebook: „V-am spus-o și la Priștina, Vă spunem și aici: kosovo E SERBIA!”.

De asemenea, înainte de meciul România – Kosovo, ei au scris: „Diseară, tricolorii vor întâlni reprezentativa fotbalistică a unei regiuni pe care România n-o recunoaște ca stat independent, respectând adevărul istoric, potrivit căruia acest teritoriu a fost desprins ilegitim din țara vecină nouă, Serbia. După ce la meciul tur din Pristina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresati și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului. Rămânem coerenți în afirmarea realității și așa cum am subiliniat la meciurile tur-retur cu Serbia din 2018, de la Belgrad și București, cât și la meciul tur din Priștina, percepem adversarul de azi ca unul fără legitimitate, desprins prin interese străine de țara mamă, așa cum a fost și Basarabia furată țării noastre în mod repetat de către „monstrul dinspre Răsărit”. Ne vedem pe stadion!”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare