Ionel Dancă (Forța Dreptei): SCANDALOS! Companiile de stat sunt exceptate de la noua taxă pe cifra de afaceri!

”SCANDALOS! Companiile de stat sunt exceptate de la noua taxă pe cifra de afaceri!
În același timp, companiile private din România, cu cifra de afaceri mai mare de 50 milioane de Euro, sunt obligate să plătească o taxă pe cifra de afaceri de 1% dacă impozitul pe profit este mai mic decât această sumă”, scrie deputatul Forța Dreptei Ionel Dancă. 
”Ciolacu, pentru unii mumă, pentru alții ciumă!
În ultimul articol al proiectului de Lege cu noile măsuri fiscale și bugetare, Guvernul PSD-PNL, condus de Marcel Ciolacu, își bate joc de toată economia privată din România!
Pur și simplu, fără nicio rușine, pesediștii roșii și galbeni din Guvern, exceptează marile companii de stat care cumulează pierderi de miliarde de lei, an de an, și își salvează clientela de partid care căpușează aceste companii și le țin pe pierderi.
Practic, printr-un Memorandum aprobat de Guvern, operatorii economici unde statul este acționar unic sau majoritar, „în cazuri temeinic justificate”(!!), urmează să fie exceptați de aplicarea noilor măsuri fiscale și bugetare.
De asemenea, prin efectul Legii, automat sunt exceptare și companiile de stat, listate la bursă, multe dintre ele din sectorul energetic, care au făcut profituri uriașe din prețurile umflate la energie în perioada criza energetică, și care nu cred că ar fi avut nevoie de o asemenea derogare.
Totul este scris în dispozițiile finale ale proiectului de Lege pentru care Guvernul PSD-PNL a anunțat că își va asuma răspunderea.
Păi, măi hoților de la Finanțe și din Guvern, toate companiile trebuie exceptate de la această taxă pentru că taxa pe cifra de afaceri este o aberație economică de la cap la coadă, nu e nevoie de nicio excepție. Pur și simplu nu trebuie să existe! La fel cum acest Guvern de analfabeți economic nu ar trebui să mai existe!”, mai spune Ionel Dancă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare