- ,, ….. am asistat pe la cozi la urlete adresate unor femei cu copii mici sau gravide care erau somate să „nu se mai bage în față”.
Eventual, în funcție de gradul de mârlănie al celui care urla, mai urmau și completări de genul: „n-am pus-o io să-l facă” sau „lăsați, doamnă, că toți am avut copii mici și n-am mai murit să stăm la coada”. Și, bineînțeles, regina replicilor: „dar i-a plăcut când l-a făcut, hăhă”., scrie mihaivasilescublog.ro
Da, bunul simț din păcate trebuie impus prin lege în România, mai ales când este vorba de categorii vulnerabile cum sunt femeile însărcinate și copiii, față de care mulți dintre cetățenii noștri manifestă o lipsă revoltătoare de empatie!
Nefiind însărcinată dar cu copii micuți, chiar 5 ani avea Tudor atunci, în pandemie, am fost și eu în astfel de situații în care la -2 grade am fost certată și jignită de catre un ,,domn,, musculos în jur de 40 de ani, că îmi permit să trec în față și să nu-mi țin copilul cel puțin 30 min la coadă. La un Mc ‘ Donald’ s unde, dacă vă mai amintiți, oricât de incredibil pare acum, se stătea afară, nu in interior dacă voiai să comanzi. Indiferent de vreme… Noi doar voiam să folosim toaleta pentru Tudor… Orice argument adus, că nu comandăm, că nu este îmbrăcat adecvat pentru că tocmai coborâse din mașină s-a lovit de un zid, jignirile au continuat.
- Așa că mă aflu printre inițiatorii proiectului de lege perfect justificat de societatea în care trăim și adoptat săptămâna aceasta de Camera Deputaţilor, potrivit căruia femeile însărcinate şi persoanele însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani au prioritate la casieriile, ghişeele şi casele de marcat din cadrul entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea.
Entităţile publice şi private au obligaţia de a amplasa la vedere, lângă casele de marcat, casierii, ghişee sau acolo unde se prestează serviciul oferit de acestea, afişe care să prevadă acordarea de prioritate femeilor gravide, precum şi persoanelor însoţite de copii cu vârsta de până la 5 ani, cu excepţia cazurilor în care există casierii, ghişee, case de marcat speciale pentru aceste categorii de persoane.