Avocatul Piperea: CJUE interzice statelor membre să anuleze sau să limiteze plățile în bani fizici; ce vor Ciolacu-Boloş e total anticonstituţional, un atac la libertate şi proprietatea privată

„Plafonarea plăților în numerar fizic nu doar că umple nemeritat conturile băncilor și ale platformelor digitale cu averi din comisioane. E un risc major de neutralizare a libertății și a proprietății private. Pentru a garanta în mod efectiv proprietatea privată și a nu lăsa conceptul de libertate cetățenească să se golească de conținut, trebuie urgent modificată Constituția, pentru a institui dreptul cetățeanului și al entităților juridice de a plăti cu bani fizici și obligația comercianților și a instituțiilor publice de a încasa bani fizici pentru acoperirea oricărei obligații”, scrie avocatul Gheorghe Piperea, pe Facebook.
„De asemenea, trebuie garantat dreptul de a utiliza monede locale sau alternative pentru plăți încasări, precum și dreptul de a utiliza trocul (schimbul de mărfuri sau servicii, fără tva). Doar în acest fel particularul nu va mai fi dependent de birocrați obtuzi și politicieni proști & impostori & rău intenționați. CJUE interzice statelor membre să interzică sau să limiteze plățile în bani fizici. De aceea, legea lui Boloș & Ciolacu de care ne vom lovi din octombrie 2023, lege care stabilește un plafon maxim de încasări de 1000 de lei pe zi pe persoană este categoric contrară TFUE și Constituției”, arată avocatul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare