Dan Puric: Se dorește ștergerea fundamentelor acestui popor – satul românesc și căsătoria; Copilul trebuie să fie un produs de laborator, nașterea este anulată. Editare genetică! Când familia este crucificată și devine anonimă, cu părinte 1, părinte 2, dispare mama, tata. Niciodată în istoria omenirii, satana nu a lucrat mai groaznic ca astăzi. Se șterge memoria, să uiți din ce țară ești, se șterge identitatea

Dan Puric a vorbit duminică despre Sfântul Siluan Athonitul, care ne spunea să ținem mintea în iad și să nu deznădăjduim, dar și despre smerenia, simplitatea și credința românului în fața valurilor de relativizare a tradițiilor și a agresiunii contra dezvoltării demografice normale a României, scrie activenews.ro.

Evenimentul a avut loc la Biserica din Sâmbăta Nouă, din județul Tulcea, cu hramurile Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Ioan Rusul, unde se află și o copie a icoanei făcătoare de minuni Maicii Domnului Paramythia, adusă din Sfânta Mănăstire Vatoped de pe Muntele Athos de părintele Mădălin Iscru.

Renumitul actor a tras din fața altarului un semnal de alarmă cu privire la criza demografică după ce România a ajuns să fie aproape depopulată. El a vorbit despre faptul că sate întregi nu mai au nici măcar un locuitor, iar unele comune au ajuns să numere mai puțin de 100 de suflete, după cum arată și datele oferite de Institutul Național de Statistică.

Dan Puric consideră că există chiar o strategie de distrugere a satului. Natalitatea din România este pe un trend profund descendent, nu doar din cauza emigrației, ci din cauză că tot mai mulți tineri decid să nu mai facă copii.

„Știți ce a zis Octavian Goga despre sat? (A fost și el scos din manual). A zis: ”Mai întâi s-a născut satul, apoi câmpiile și munții, ca să apere frumusețea asta”. Satul era nucleul de referință. Ce vor ăștia să distrugă? Satul! Să vedeți în ce lume trăim…

Poporul acesta crede neclintit în contextul în care se crucifică nu numai Creatorul, ci și creația. Copilul trebuie să fie un produs de laborator, nașterea este anulată. Editare genetică! Când familia este crucificată și devine anonimă, cu părinte 1, părinte 2, dispare mama, tata. Niciodată în istoria omenirii, satana nu a lucrat mai groaznic ca astăzi. Se șterge memoria, să uiți din ce țară ești, se șterge identitatea.

Să nu uitați, dvs. sunteți poporul român, nu populația. Să nu faceți o confuzie cu iertarea maximă. Sfântul Antim Ivireanul spunea așa: ”să-ți iubești și să îți ierți vrăjmașul, dar niciodată pe vrăjmașul lui Hristos!”. Nu este un îndemn la ură, la violență, e un îndemn la demnitate și mărturisire.”, a conchis Dan Puric după Sfânta Liturghie de la Sâmbăta Nouă.

Afirmațiile actorului sunt întregite de analizele Asociației Pro Vita București, care arată într-un studiu recent că „ignorând factori precum educația, vârsta sau generația, căsătoria generează cea mai mare parte din natalitate, după cum ni se confirmă prin datele celui mai recent recensământ, devenite definitive.”

Cu alte cuvinte, așa cum spune și Dan Puric, nu din partneriatele civile vom salva România, ci dimpotrivă.

„Este deci întru totul conform interesului legiuitorului – nu e nevoie să mai spunem de ce, subiectul „natalitate” arde – de a încuraja și stimula căsătoria și de a descuraja formele alternative de conviețuire, inclusiv prin refuzul reglementării uniunilor sau parteneriatelor civile, care prin natura lor sunt volatile.”, spune Pro Vita București.

„(…) Putem spune că la Recensământul 2021 din cele 11,8 milioane de copii aduși pe lume (…), 90 la sută au fost aduși pe lume de mame căsătorite la data nașterii copiilor. Instituția căsătoriei legale a continuat să aibă rolul major în natalitatea țării,” confirmă profesorul Vasile Ghețău, din ale cărui analize Pro Vita București a preluat o serie de grafice explicative.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare