Avocatul Piperea: Înţelegeţi că legea cash-ului nu e despre bogaţi şi hoţi, ci despre VOI, despre ce se urmăreşte de fapt cu fiecare român în parte

„Chiar nu înțeleg de ce mai toți comentatorii se bucură de apariția acestei legi ceaușiste. Dacă nu a fost clar, insist: pe noi, oamenii simpli, ne va afecta această lege, iar nu pe șpăgari, nu pe evazioniști, nu pe politicienii abonați la putere”, scrie, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea.

„Ei vor avea mereu “surse identificate” de venituri, pentru că au avocați, consultanți, relații sus-puse, lobbyști. Voi, nu. Luați un exemplu: aveți un credit/leasing pe care plătiți o rată de 3000 de lei pe lună, un cost familial de 5000 de lei pe lună și un venit pe hârtie de 2500 de lei. Diferența necesară ratelor și costurilor casnice o luați ca plată la gri sau din uber/bolt, meditații, tik tok/instagram/youtube etc. Pe cei 6500 lei pe care nu îi aveți pe hârtie veți plăti 70% impozit. Cum știe statul ce rate și cheltuieli familiale ai? Simplu: te obligă să faci numai plăti bancare/online. Ce îți face banca/societatea de leasing după ce rămâi fără bani pentru că ți-i ia statul? Îți închide creditul/leasingul anticipat, pentru că nu mai ești solvabil, și îți ia casa/mașina. Toată munca ta suplimentară s-a făcut scrum dintr-o dată. Din om cu ceva stare, devii falit instant. Pricepeți acum de ce NU trebuie să vă bucurați de această lege ceaușistă? NU e despre bogați și hoți, e despre VOI!”, scrie Piperea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare