Platforma „România Cetățenilor” se lansează vineri; posibil ca Andrei Marga să-şi anunţe candidatura la Preşedinţia României

Platforma „România Cetăţenilor”, inițiată de un grup de personalități care încearcă să atragă implicarea activă a românilor în vederea unor schimbări profunde în societate, trece la fapte. Grupul său de inițiativă anunță o primă dezbatere publică pentru vineri, 29 septembrie 2023, la București, scrie r3media.ro.

„Trăim într-o țară cu resurse și șanse, dar care are nevoie astăzi de o cotitură chibzuită. (…) Propunem o nouă, temeinică și responsabilă abordare a situației și chemăm cetățenii României să ni se alăture într-un efort de a scoate țara din situația în care a fost adusă”, arată organizatorii.

Andrei Marga, Mircea Coșea, Petrișor Peiu, Gheorghe Piperea, Ilie Șerbănescu, Adrian Severin, Octavian Știreanu și-au anunțat déjà intervențiile în dezbaterea moderată de Cornel Nistorescu, directorul publicației Cotidianul. Vor participa, însă, și alte personalități publice de prim plan din diferite domenii ale vieții sociale, printre care se numără Ion Cristoiu, Cristian Păun, Dumitru Miron, Norica Nicolai, Radu Golban, Ștefan Buzărnescu sau Ilie Paulescu. Principalele teme ale dezbaterii sunt „Starea constituționalității”, „Situația respectării drepturilor și libertăților cetățenești”, „Perspective politice de astăzi” și „Promovarea intereselor României în UE și în lume”.

Dezbaterea va avea loc între orele 12-17, în clădirea „Strata Gallery” din București, str. Parângului nr.76, sectorul 1 (zona Podului Constanța). Lista este deschisă, iar cetățenii care vor să participe la eveniment se pot înscrie la adresa de email romaniacetatenilor@cotidianul.ro.

„Momentul în care ne aflăm este crucial… Suntem, pur și simplu, la distanță de un „click” de totalitarism”, a declarat în emisiunea Drept la Țîntă avocatul Gheorghe Piperea. Mai mult, „97%  dintre români, rețineți această cifră, nu pot să dispună imediat, pentru diverse chestiuni neprevăzute, de suma de 2000 de euro. 2000 de euro este, în momentul de față, o operație”, a punctat Gheorghe Piperea, membru fondator al platformei România Cetățenilor. „Oamenii cu expertiză care vor vorbi pe cele șapte secțiuni vor lăsa în urma lor niște materiale care vor cutremura societatea românească. Aceste materiale vor da și soluții la problemele care există”, a anunțat analistul timișorean Gabriel Marinescu în aceeași emisiune.

În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, s-a dezvăluit o informație în exclusivitate, obținută pe surse de către jurnalistul Marius Ghilezan, potrivit căreia vineri, la București, Andrei Marga își va lansa candidatura la președinția României din partea unei alianțe. Petru Romoșan, cel care l-a și lansat public pe Andrei Marga drept candidat la prezidențiale, în urmă cu aproximativ un an, a comentat pe marginea acestui anunț după cum urmează, scrie solidnews.ro.

„Pot să confirm această informație și pot să spun și cine organizează chestia asta. Andrei Marga este candidatul lui Cornel Nistorescu. Au făcut amândoi studiile la Cluj, se cunosc de multă vreme. Nu știu ce interese sunt în spatele acestei chestiuni, mai mult nu știu, dar asta știu de câteva zile, de o săptămână chiar știu chestiunea aceasta”.

S-a zvonit în presă că Nistorescu ar fi vrut să-l lanseze pe Gheorghe Piperea, însă se pare că a renunțat la această idee și l-a preferat pe Marga.

„Eu personal, dacă mă întrebi ce cred despre această eventuală candidatură, eu cred că Marga nu mai e ancorat în realitate. El scrie foarte bine, continuă să scrie, a scris toată viața, știe să scrie, nu e niciun dubiu. E un om de carte remarcabil. De altfel, noi i-am tipărit vreo 3 sau 4 cărți, doar în felul ăsta eventual l-am sprijinit un pic, nu altfel. Dar nu cred că mai are legătură cu viața reală, cu viața politică din România. Acum că a ținut un discurs cândva, în care a spus lucruri pe care noi le-am spus de 1.000 de ori aici, dar, mă rog, noi n-am fost Ministru de Externe și deci nu reprezentam statul român în niciun fel…”, a adăugat Petru Romoșan.

„Da, e adevărat. El a reluat mare parte dintre temele pe care noi le discutăm săptămânal. Foarte bine că le-a reluat, dar n-au fost originale. Tocmai din acest motiv, nu ți se pare aventuroasă chestia asta? Dacă i-ar fi propus AUR-ul să candideze la prezidențiale sau chiar Diana Șoșoacă sau măcar organizație cât de cât, era o știre. Altfel, că îi propune Cornel Nistorescu, ce să fie în spate? Pentru că aici e nevoie de bani mulți, ce faci cu o asemenea candidatură? Se împotmolește”, a comentat Cozmin Gușă.

„Nu cunosc detalii, deci n-aș intra în speculații pe zona asta, că o să le aflăm pe toate când sunt de aflat, le așteptăm un pic. Eu nu cred în candidatura lui Marga, asta e tot. Nu cred că duce la ceva”, a concluzionat Petru Romoșan.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare