Vosganian: Dnă Von der Leyen, nu vă tulburaţi de drama miilor de armeni refugiaţi, cumpăraţi în continuare petrol rusesc, via Azerbaidjan, să-l consumaţi cu plăcere

„Trompeta azeră din România, Iulian Chifu, a trâmbițat din nou. Fost consilier prezidențial și al prim-ministrului – ca să vezi ce sfaturi primesc conducătorii țării și de la cine – Iulian Chifu scrie un articol publicat de adevărul.ro privind conflictul din Nagorno Karabakh din care rezultă că azerii sunt niște înțelepți și niște sfinți, iar armenii niște barbari, lipsiți de intuiție politică și iresponsabili. În articolul său, nu invocă nicio clipă nedreptatea istorică făcută armenilor din Nagorno Karabakh care s-au văzut aruncați de iureșul bolșevic într-un stat străin, Islamic, lipsit de tradiție și de cultură democratică. Pentru el, ca și pentru toți propagandiștii conducerii de la Baku, celor 120 000 de armeni nu li s-a făcut nicio nedreptate, nedreptate a fost când, prin lupta armenilor care au luptat pentru independență, Azerbaidjanului i s-a luat un teritoriu care istoric, cultural, etnic și religios nu-i aparținea”, scrie fostiul ministru Varujan Vosganian, pe Facebook.

„Chifu îi deplânge pe azerii refugiați din zonele de conflict, în timpul războiului dintre armeni și azeri din anii ’90, dar nu suflă o vorbă despre cei o jumătate de million armeni care trăiau în Azerbaidjan și din care nu mai există nici picior astăzi. Niciun cuvințel despre masacrele din Baku și Sumgait îndreptate împotriva armenilor. Analistul nu se întreabă de ce, dacă azerii sunt atât de cumsecade, populația armeană din zonă dorește să se refugieze în masa din fața agresorului.

Dar ce să-i faci, datoria e datorie și dacă așa scrie în caietul propagandistului dictat de la Baku, Iulian Chifu, bun sfătuitor, cum bine se vede, al președinților și prim-miniștrilor României, e la post”, spune Vosganian.

De asemenea, el spune: „Sunt convins că armenii din Nagorno Karabakh nu au aflat de la Ursula van der Leyen, în timpul recentei sale vizite la Baku, despre cât de cumsecade și de democrat este Ilham Aliyev, președintele Azerbaidjanului și prețiosul prieten al Uniunii Europene, altminteri, aproape jumătate din cei 120 000 de locuitori ai acelui teritoriu armean lăsat de izbeliște în fața agresiunii azere nu și-ar fi căutat deja, în nici 48 de ore, refugiul în Armenia vecină.

Doamnă Ursula van de Leyen, nu vă tulburați de soarta lor, cumpărați în continuare petrol rusesc de la azeri, să-l consumați cu plăcere”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare