Libera circulație: PE va dezbate acuzațiile de mită pentru vize și următorii pași

Marți după-amiază, eurodeputații vor chestiona Comisia cu privire la acuzațiile potrivit cărora state membre eliberează vize în schimbul mitei în spațiul Schengen.

În cadrul unei dezbateri cu Comisia Europeană, eurodeputații vor discuta despre acuzațiile recente potrivit cărora consulatele poloneze ar fi acceptat mită în schimbul eliberării vizelor Schengen, precum și despre impactul acestora asupra politicii comune a UE în domeniul vizelor și asupra spațiului Schengen de liberă circulație. După ce mai multe canale mass-media au raportat acuzații de corupție în sistemul de vize, Comisia Europeană a solicitat guvernului polonez, care analizează chestiunea, mai multe detalii cu privire la anchetă.

La 27 septembrie, Germania a anunțat controale la frontierele sale cu Polonia și Cehia, menționând lupta împotriva traficanților de persoane ca motiv principal. În total, șapte state membre efectuează în prezent controale temporare la frontieră între țări din spațiul Schengen.

Președinta Metsola va anunța, de asemenea, pe 2 octombrie, începerea negocierilor cu Consiliul privind reforma Codului frontierelor Schengen, care vizează reducerea numărului de controale la frontierele interne ale UE. Apoi, deputații au la dispoziție 48 de ore pentru a se opune mandatului de negociere; în cazul în care o zecime dintre aceștia fac acest lucru, va avea loc un vot pe această temă în cadrul aceleiași sesiuni plenare.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare