Mihai Neamţu: Decenii la rând, o mână de oameni a sabotat ordinea constituțională, oferind pe tavă resursele Statului român unor grupuri de interese și a clanuri interlope; zeci de ani, un Sistem malefic a conspirat împotriva unei Românii demne, moderne și prospere

„După 1989, am visat și eu la o generație demnă de sacrificiul creștin-democraților. Mi-am dorit să văd tineri români dornici să preia mandatul istoric al Seniorului Corneliu Coposu și să readucă optimismul în acțiunea politică, făcând din îndrăzneală o virtute cardinală”, scrie,. pe Facebook, teologul Mihai Neamţu.

„Mi-am dorit să mă înham și eu la proiect de țară, care să înceapă prin tămăduirea rănilor deschise din trupul națiunii noastre, prin exorcizarea unui rău endemic și prin stoparea unei metastaze canceroase: minciuna.

Am căutat pretutindeni oameni curajoși, eliberați de frică. Aș fi vrut să spunem adio tuturor năravurilor care-au îngropat ca popor, ne-au risipit talanții, ne-au ruinat încrederea, ne-au surpat credința, nădejdea și dragostea. Am sperat să văd spulberate toate spectrele comunismului hrănit prin dușmănia față de țăranii înstăriți sau prin ura față de preoțime, aristocrație, burghezie și intelectualitate.

Mi-am imaginat o țară curățită de birocrația care sufocă elanul antreprenorial. Mi-am dorit să văd înflorind o cultură națională imună la vulgaritate, manelizare și relativism moral. Mi-am propus să ajut orice mișcare politică dornică să-i țină acasă pe cei mai buni absolvenți de liceu. Mi-ar fi plăcut să văd pedepsite rețelele mafiote care au falimentat industria performantă a României, alungând peste hotare milioane de compatrioți harnici și cinstiți.

Mi-ar fi răcorit sufletul să-i văd lipsiți de putere pe toți farsorii creștinismului dornici să confiște simboluri sacre; să-i văd neputincioși și pe rapsozii patriotismului interesați doar să intoxice spațiul public cu valuri ură.

N-a fost să fie.

Zeci de ani, un Sistem malefic a conspirat împotriva Românii demne, moderne și prospere. Decenii la rândul, o mână de oameni au sabotat ordinea constituțională, oferind pe tavă resursele Statului român unor grupuri de interese și a clanuri interlope. Un sfert de veac și mai bine de feudalism politic ne-au condus la pierderea bunului cel mai de preț: capitalul uman”, scrie Neamţu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare