După incidentul tragic de acum 12 ani, Mihai Neșu beneficiază de o pensie de handicap din partea României. Cu toate acestea, suma este modestă, dată fiind situația sa. Totuși, Mihai Neșu este sprijinit și de Olanda, de unde primește o pensie de 30 de ori mai consistentă decât cea oferită de România, scrie aznews.ro.
După incidentul tragic de acum 12 ani, Mihai Neșu beneficiază de o pensie de handicap din partea României. Cu toate acestea, suma este modestă, dată fiind situația sa. Totuși, Mihai Neșu este sprijinit și de Olanda, de unde primește o pensie de 30 de ori mai consistentă decât cea oferită de România.
10 mai 2011 este o zi nefastă în viața lui Mihai Neșu, ex-jucător al Stelei, care a fost forțat să își încheie cariera prematur. În acea zi neagră, el a avut un accident teribil pe teren, fiind diagnosticat ulterior cu fractură la vertebră cervicală, conform surselor Playtech.
După incident, orădeanul a trecut printr-o intervenție chirurgicală și a avut o recuperare anevoioasă. Progresiv, Mihai Neșu a reușit să își recapete mișcarea în brațul drept și capacitatea de a comunica.
Se discută des despre pensia pe care o primește Mihai Neșu de la statul român, considerată de mulți ca fiind insuficientă. Concret, statul îi oferă o pensie de doar 100 de euro, plus un adăugat de 300 de euro pentru persoana care îl însoțește. Salvațiunea financiară a fostului fotbalist vine din Olanda, care îi asigură lunar suma de 3.000 de euro.
„Din păcate, când m-am întors în țară din Olanda, am zis ca să pot să rezist să fiu bine la mine în țară trebuie să încerc să nu văd prea mult lucrurile care nu-s bune și dacă le văd să încerc să le schimb eu și să nu mă afecteze. Dar e adevărat că asta e realitatea. Majoritatea persoanelor cu dizabilități, dacă n-au condiții financiare, le e foarte greu să trăiască”, mărturisea Mihai Neșu într-o intervenție la Antena 3, conform bzi.ro.
Dedicație și filantropie definesc viața actuală a lui Mihai Neșu
La aproximativ un an de la accident, Mihai Neșu a decis să creeze o fundație destinată ajutorului copiilor români cu dizabilități. În 2012, el a mers în Statele Unite, la o clinică specializată din California, pentru continuarea procesului de recuperare, unde a avut succese semnificative.
Ulterior, a fondat Centrul de Recuperare „Sfântul Nectarie” în Oradea. Ambițios, Mihai Neșu a conceput un proiect impresionant, un Complex de Recuperare în apropiere de Oradea, echipat cu facilități multiple, de la grădini senzoriale până la piscină și spații de recreere.