Apel al directorului Institutului de Politică Mondială din Kiev în care se cere conducerii Ucrainei să acorde drepturi minorităţilor pentru că în România Diana Şoşoacă va deveni liderul alegerilor de anul viitor, iar Ucraina are nevoie de vecinii săi

Agenția Națională de Știri ucraineană Ukrinform (echivalentul Agerpres în Ucraina) a publicat un apel al directorului Institutului de Politică Mondială în care i se cere puterii de la Kiev să acorde drepturi minorităţilor din Ucraina pentru că senatorul de Iaşi Diana Şoşoacă va deveni liderul alegerilor de anul viitor din România, iar Ucraina are nevoie de vecinii săi, scrie bzi.ro.

Apelul a fost făcut de directorul Institutului de Politică Mondială din Ucraina, Yevgen Magda, care este un politolog, istoric şi jurnalist respectat. Vorbind despre relațiile cu vecinii, Magda și-a exprimat convingerea că Ucraina va trebui să adapteze drepturile minorităților la legislația Uniunii Europene, altfel țara pur și simplu nu va fi acceptată în UE, iar senatorul Diana Șoșoacă va câștiga alegerile de anul viitor din România.

Apelul făcut la acest nivel și publicat de Agenția Națională de Știri din Ucraina vine ca urmare a faptului că senatorul Diana Șoșoacă, președintele partidului S.O.S. România, a blocat discursul lui Zelenski în Parlamentul din România cerând drepturi pentru românii din Ucraina, iar știrea a făcut înconjurul lumii.

„Ucraina ar trebui să fie mai flexibilă și să nu spere că vecinii săi din UE se vor schimba”, a declarat directorul Institutului de Politică Mondială, care a adăugat, vorbind despre politica Ucrainei, că „nu ar trebui doar să revizuim Strategia de politică externă… Ar trebui să fim mai flexibili și să aderăm la regula potrivit căreia un vecin bun este mai bun decât o rudă rea îndepărtată”, a spus politologul.

„Vom fi loviți de greșelile noastre, iar vecinii noștri o vor face în primul rând, câștigând puncte electorale pentru ei înșiși ”, a avertizat directorul Institutului de Politică Mondială care a arătat că, dacă Ucraina are probleme cu țările partenere, atunci nu se poate baza pe ele ca sprijin politic.

De asemenea, Yevgen Magda consideră că autoritățile ucrainene ar trebui să inițieze o întâlnire cu cei patru de la Visegrad (Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia) pentru a rezolva problemele existente.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare