„Civilizațiile prospere și interconectate se prăbușesc pentru că, sub impactul lăcomiei, al hedonismului și al corupției, devin iraționale și auto-destructive. La sute de ani de la prăbușirea civilizațiilor care au construit Göbekli Tepe, pietrele de la Stonehenge sau piramidele, oamenii pesemne că se uitau, se scărpinau în cap și se întrebau : ce naiba s-a întâmplat cu strămoșii noștri?”, scrie avocatul Gheorghe Piperea, pe Facebook.
„Secetă, penurie de apă, schimbare climaterică, atacuri ale barbarilor au mai fost în istorie, dar imperiile nu au căzut decât atunci când au ajuns prea mulțumite de prezent. Mai precis, când cetățenii imperiilor crezut că trăiesc raiul pe Pământ. Epoca Bronzului s-a prăbușit brusc, în jurul anului 1200 î.e.n. Imperiul roman, în jurul anului 476. Au urmat, de fiecare dată, secole de întuneric și restriște, în care omul a fost nevoit să o ia de la capăt, de la zero. Bibliotecile fiind arse, mai nimic din memoria civilizațiilor dispărute nu s-a păstrat. Imperiul bizantin, care a picat în 1453, era în plină dezbatere privind sexul îngerilor și se “apăra” cu mercenari, care își apărau simbriile, iar nu valorile cetății.
Ce se va întâmpla cu civilizația bancar – digitală de azi?
Nu mai e nevoie de incendierea bibliotecilor. Memoria, cultura, banii pot dispărea într-o clipită, prin simpla apăsare a butonului delete sau prin deconectarea de la internet.
Altceva e mult mai grav decât la prăbușirile antice sau medievale.
Anticii și medievalii și-au revenit pentru că au știu să scrie în piatră, au memorat mituri și legende și făcut mulți copii.
La noi mai sunt cărți, dar nu le mai citim, nu le mai asimilăm, căci totul e în cloud.
Mai știm să scriem de mână, dar numai pentru 5-6 ani de acum încolo.
Oamenii săraci mai fac copii, dar nu și civilizațiile mari – Occidentul, China, Japonia, Rusia… Civilizațiile bancar – digitale au fost capturate într-un ciudat cult al antinatalismului…
Mai sunt câteva mituri care încă ne reunesc, dar numai pentru 5-6 ani de acum încolo, căci vine marea resetare.
Nu, nu e vorba de conceptul globalist de la Davos. E vorba de resetarea de final de imperiu. Și de final de lume, așa cum o știm”, scrie Piperea.