AUR acuză Guvernul Ciolacu: Aţi lăsat în Israel/Fâşia Gaza românii şi aţi adus pe gratis ucrainenii

AUR solicită MAE și MAI să explice oficial de ce a acordat proiritate extragerii din Israel a cetățenilor ucraineni în dauna celor români și de ce românii trebuie să-și plătească avionul, în timp ce cheltuielile cu ucrainenii sunt suportate de la bugetul statului. Reamintim că la rugămintea Comisiei Europene, ambasada Ucrainei a solicitat României ajutorul pentru a aduce de pe teritoriul israelian circa 3.000 de cetățeni ucraineni, scrie inpolitics.ro.

În context, deputatul Antonio Andrușceac solicită printr-o interpelare parlamentară răspuns la următoarele întrebări:

”1. Câți cetățeni ucraineni au fost aduși în România până în prezent de pe teritoriul Israelului/Fâșiei Gaza, ca urmare a izbucnirii razboiului din această regiune?
2. Ce sume au fost alocate pentru asigurarea transportului cetățenilor ucraineni, dar și pentru asistența medicală care li s-a acordat la sosire, precum și pentru cazarea lor și din ce fonduri vor fi suportate aceste costuri?
3. De ce au fost aduși în România mai întâi cetățenii ucraineni în detrimentul cetățenilor români, care nici până în prezent nu au fost evacuați în totalitate?
4. Cu ce companii aeriene au fost tranportați cetățenii ucraineni?
5. Când vor fi repatriați integral cetățenii români de pe teritoriul statului Israel și cum vor fi evacuați românii din Fâșia Gaza?”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare