USR și PNL au depus o moțiune simplă la Senat pentru demiterea lui Teodor Meleșcanu

Senatorii USR, cu sprijinul mai multor senatori liberali, au depus o moțiune simplă împotriva Ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, pe care îl consideră vinovat de proasta gestionare a procesului de votare a Diasporei, la scrutinul din 26 mai 2019.

USR îi solicită demisia din cauza:

  • Modului iresponsabil în care ați gestionat alegerile pentru europarlamentare și referendumul din 26 mai  2019 în străinătate;
  • Modului iresponsabil în care ați gestionat Ministerul Afacerilor Externe din 2016 până în prezent.

„Domnule Ministru, când ați fost învestit în funcție v-ați asumat un program de guvernare față de cetățenii României din țară și din diaspora și față de colegii dumneavoastră din Parlament. V-ați asumat atunci, citez:

«Pregătirea corespunzătoare, conform competenţelor legale, a proceselor electorale din străinătate, astfel încât TOȚI cetăţenii români să poată exercita dreptul de vot în condiţiile prevăzute de lege.» (programul de guvernare, p. 233)

Ați eșuat lamentabil și irevocabil în fața cetățenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal și explicit să vă dați demisia, domnule Meleșcanu”, se arată în textul moțiunii.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare