Iohannis despre Tăriceanu: PSD şi ALDE au făcut zid ca nu cumva marea valoare a politicii româneşti să fie atinsă de procurori

PSD şi ALDE au făcut zid ca nu cumva marea valoare a politicii româneşti să fie atinsă de procurori, a afirmat marţi preşedintele Klaus Iohannis, care s-a referit la votul dat de senatori care au decis ca preşedintele forului, Călin Popescu Tăriceanu, să rămână cu imunitate.

„Cred că este atât de jalnic şi denotă o atitudine de dispreţ aşa de profund din partea PSD – ALDE faţă de voinţa românilor, încât îmi este şi greu să găsesc o clasificare pentru votul din Senat.

Practic, PSD şi ALDE, cu acest vot pentru apărarea lui Tăriceanu în faţa procurorilor, şi-au dat arama pe faţă. PSD şi ALDE nu au înţeles în fond nimic din ce le-au spus românii la vot, au mers mai departe aşa cum au fost obişnuiţi şi au făcut zid în jurul lui Tăriceanu ca nu cumva ‘marea valoare a politicii româneşti’ să fie atinsă de procurori. Jalnic, jalnic, ruşinos!”, a declarat preşedintele, înaintea consultărior cu partidele de la Palatul Cotroceni.

Întrebat dacă a luat vreo decizie în privinţa propunerilor făcute de premierul Viorica Dăncilă pentru Ministerul Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Iohannis a arătat că „va lua o decizie în zilele următoare: 

„O să iau o decizie în zilele următoare şi o să vă comunic”.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare