Avocatul Piperea: Prin OUG nr.23/2023, guvernul Ciolacu a suspendat plata despăgubirilor pentru imobilele naționalizate și pentru deportările din perioada comunistă (nu și plățile și facilitățile pentru luptătorii cu merite deosebite în Revoluția din decembrie 1989, luptători cu domiciliul în Buzău)

„Prin OUG nr.23/2023, guvernul Ciolacu a suspendat plata despăgubirilor pentru imobilele naționalizate și pentru deportările din perioada comunistă (nu și plățile și facilitățile pentru luptătorii cu merite deosebite în Revoluția din decembrie 1989, luptători cu domiciliul în Buzău). Suspendarea ține până în aprilie 2024, dar nu există niciun motiv să se creadă că guvernul de atunci nu va mai fi amânat de alte n ori plata respectivelor despăgubiri, așa cum se întâmplă, de altfel, de 30 de ani …”, scrie, pe Facebook, Gheorghe Piperea.

„De asemenea, guvernul Ciolacu a amânat fără termen (se indică doar anul 2024) plata obligațiilor stabilite în sarcina statului de instanțele care au acordat reclamanților despăgubiri pentru salarii și alte drepturi de această natură. Sunt incluși în această excludere temporară mai ales bugetarii și judecătorii. Miliarde de euro cu titlu de despăgubiri sunt aruncate în spinarea guvernului din 2025.

Veți spune că unii „merită” astfel de măsuri de austeritate. Numai că, pentru bucuria de a vedea strangulată capra vecinului, oamenii „de bine” înghit ca curcanii măsuri curat totalitare, cum ar fi neutralizarea autorității de lucru judecat* sau limitarea/neutralizarea banilor fizici ori suspiciunea generalizată că banii deținuți de oamenii obișnuiți nu sunt obținuți din „surse identificabile”, deci trebuie impozitați cu 70%.

*nu se știe, totuși, de unde sare iepurele și cum și când oamenii de bine vor avea în mână hotărâri judecătorești contra statului – imposibilitatea punerii acestor hotărâri în aplicare, adică, aneantizarea ideii de stat de drept, s-ar putea să nu le pice prea ușor la lingurea …”, scrie Piperea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare