Legea Dialogului Social şi noua Lege a Pensiilor, dezbătute în Consiliul Naţional Tripartit

Premierul Viorica Dăncilă a prezidat reuniunea Consiliului Naţional Tripartit, convocată ieri, la Palatul Victoria, de ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, în calitate de vicepreşedinte al CNT.

Prim-ministrul a transmis partenerilor sociali că este nevoie de dezbatere în societate, astfel încât deciziile luate să fie în acord cu opiniile unui număr cât mai mare de români, în concordanţă cu prevederile legale şi cu încadrarea în bugetul de stat, a informat un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, dscuţiile s-au axat pe stadiul iniţiativei legislative de modificare a Legii Dialogului Social nr. 62/2011, dar şi pe soluţiile pentru modificarea noii Legi a Pensiilor, în acord cu decizia Curţii Constituţionale a României.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a solicitat partenerilor sociali să transmită în scris Guvernului propunerile concrete pe care le au cu privire la modificarea Legii dialogului social, având în vedere opiniile divergente exprimate astăzi de reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor pe marginea acestui subiect.

În ceea ce priveşte modificarea noii Legi a pensiilor, în cadrul reuniunii CNT au fost prezentate propuneri de amendare a legii, în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale a României.

guvern tripartitÎn reuniunea Consiliului Naţional Tripartit reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor au abordat şi alte teme privind criza forţei de muncă în anumite sectoare de activitate, creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată, armonizarea legislaţiei insolvenţei, aplicarea legislaţiei privind protecţia drepturilor salariaţilor în cazul transferului întreprinderii.

Consultările Guvernului României cu partenerii sociali vor continua, pe toate temele aduse în discuţie, în cadrul viitoarei reuniuni a Consiliului Naţional Tripartit, care va fi convocată la începutul lunii iulie.

Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor au apreciat deschiderea Guvernului spre dialog, în luarea unor decizii care îi privesc pe toţi românii.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare