Chirieac: Faptul că nu mai avem șansa de a intra în Spațiul Schengen nici în al doilea mandat al președintelui Iohannis nu înseamnă că nu ne mai trebuie Spațiul Schengen

Bogdan Chirieac a comentat declarația președintelui Klaus Iohannis care a spus, la Bruxelles, că ‘Realitatea este că Spaţiul Schengen nu mai funcţionează! Cineva ar putea să constate că noi vrem să intrăm într-un acord care nu mai funcţionează. Este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem şi discuţia pe Schengen este mai veche’, scrie dcnews.ro.

„Faptul că nu mai avem șansa de a intra în Spațiul Schengen nici în al doilea mandat al președintelui Iohannis nu înseamnă că nu ne mai trebuie Spațiul Schengen. Este o libertate fundamentală, respectiv libera circulație a persoanelor, capitalurilor și mărfurilor. Spațiul Schengen ține de esența Uniunii Europene. O să intrăm, la un moment dat. Deocamdată trebuia să facem demersurile politice la nivel înalt, care erau apanajul domnului președinte Klaus Iohannis.’, a spus Bogdan Chirieac.

‘Despre Karl Nehammer, nu se știe din ce motive există mereu această suspiciune că este un ordin al lui Vladimir Vladimirovici Putin în legătură cu România. Se prea poate! Este un interes foarte mare aici la Marea Neagră. Există niște motive, dar se arată și o slăbiciune, respectiv faptul că un singur stat membru în UE, fără niciun motiv real, poate bloca accesul unui alt stat membru în UE. Nu este în regulă. Prin urmare, aceasta înseamnă că, din toate punctele de vedere, având în continuare Statele Unite ale Americii drept lider al lumii libere, Uniunea Europeană trebuie să se transforme cât mai repede în Statele Unite ale Europei. Să avem politică externă comună și politică de apărare comună.’,a declarat Bogdan Chirieac, la România TV.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare