Alexandra Presură (PSD): Guvernul și-a onorat angajamentul ca niciun salariu net din aceste două sectoare să nu scadă sub nivelul MINIM care exista anterior eliminării scutirii de la plata CASS

Deputata Alexandra Presură (PSD), secretar al Camerei Deputaților, afirmă marți că Guvernul și-a onorat angajamentul ca niciun salariu net din aceste două sectoare să nu scadă sub nivelul MINIM care exista anterior eliminării scutirii de la plata CASS.
  • ”Guvernul și-a onorat angajamentul ca niciun salariu net din aceste două sectoare să nu scadă sub nivelul MINIM care exista anterior eliminării scutirii de la plata CASS.

o Salariul minim BRUT din Construcții crește de la 4.000 de lei la 4.582 de lei. Astfel salariul minim NET rămâne la același nivel de 3.150 de lei care exista înainte de eliminarea facilității de scutire de la plata CASS.

o Salariul minim BRUT din Agricultură și Industria Alimentară crește de la 3.000 de lei la 3.436 lei. Astfel salariul minim NET rămâne la același nivel de 2.362 de lei care exista înainte de eliminarea facilității de scutire de la plata CASS.

o Sunt peste 400.000 de beneficiari ai acestor măsuri.

o Având în vedere că acest două sectoare sunt esențiale pentru creșterea economică s-au menținut unele facilități care să permită angajatorilor să-și păstreze forța de muncă.

o Scutire de la plata impozitului pe venit de 10% pentru cei care au salarii sub 10.000 de lei.

o Cota de CAS este diminuată cu 3,75 puncte procentuale (echivalentul contribuției transferate în Pilonul II).

o Așadar, în continuare, salariații din construcții și agricultură vor avea venituri nete mai mari față de angajații din alte sectoare cu același salariu brut”, spune Alexandra Presură.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare