Cea mai mare instalație fotovoltaică din Europa va fi construită în Spania

Grupul Iberdrola intenționează să investească 300 de milioane de euro într-o instalație fotovoltaică cu o putere de 590 MW.

  • Acest proiect este anunțat la doar trei luni de la inaugurarea centralei fotovoltaice Nunez de Balboa în provincia Badajoz, care la momentul respectiv a fost anunțată ca fiind cea mai mare din Europa, cu o putere de 500 MW.

Noua centrală fotovoltaică va acoperi o suprafață de 1.300 de hectare în municipiile Torrecillas de la Tiesa și Aldeacenteneraț, exploatarea fiind estimată a începe în 2022; pe timpul lucrărilor vor fi generate 1.000 de locuri de muncă. Grupul Iberdrola atinge cu acest nou proiect o capacitate de cca. 2.000 MW în curs de construcție în Spania, ceea ce reprezintă 70% din capacitatea planificată în planul strategic până în 2022.

Iberdrola intenționează să investească 8 miliarde de euro între 2018 și 2022 în energia “curată” și să lanseze 10.000 MW noi până în 2030. Acest plan va permite crearea de locuri de muncă pentru 20.000 de persoane, de cca. 10 ori mai mult decât cele dedicate astăzi generării tradiționale în cadrul companiei.

  • Iberdrola este principalul producător de energie regenerabilă (fotovoltaică și eoliană) din Spania, cu o capacitate totală instalată de 15.790 MW.

În întreaga lume, capacitatea de energie regenerabilă instalată de companie este de aprox. 30.000 MW, consolidându-i poziția de lider în tranziția spre un sistem energetic mai sustenabil.

Sursa: elpais.com cu sprijinul consilierilor economici din rețeaua externă a MMACA

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare