Mihai Neamţu: Iohannis va rămâne ca un preşedinte de tristă amintire, individul care a transformat lenea în sfidare și aroganța în obișnuință, omul care dă cu paltonul de capota maşinii

„La final de mandat politic, românii au dreptul și obligația morală să-și evalueze aleșii. Cine este Klaus Iohannis în percepția colectivă a poporului? Omul care a transformat lenea în sfidare și aroganța în obișnuință. Vreme de aproape zece ani, Primul Turist al Țării, n-a avut reflexul elementar de a-și respecta funcția”, scrie teologul Mihail Neamţu, pe Facebook:

” – A condus diplomația română cu amatorism provincial, neglijând românii din Diaspora și vecinătatea imediată (Serbia, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova), fără să bifeze vreo realizare palpabilă pentru economia, demografia sau cultura națională.

 – N-a catadicsit, de atâtea dăți, să facă un minim briefing de presă la plecarea sau revenirea în aeroport. Și-a aruncat, în schimb, paltonul pe capota unei mașini de protocol.

 – A refuzat cu abjectă condescendență orice dezbatere electorală în 2019, când știm că esența democrației este dialogul. În plină epidemie virală, Măria Sa își flexa crosa de golf, schițând zâmbete fade și debitând platitudini.

 – N-a informat poporul român cu privire la acordurile bilaterale încheiate cu alte țări.

 – N-a exercitat niciodată rolul de mediator între partide, prăbușind totodată scorul PNL.

 – A avut mai întotdeauna un program de pensionar care n-a depășit 1-2 ore de întâlniri protocolare, fără relevanță și tangență cu agenda românilor.

 – Nu și-a asumat nicio decizie dificilă și nicio înfrângere evidentă.

 – Dimpotrivă: a demonizat vocile și partidele care i-au fost ostile.

  – A sfidat milioane de creștini care s-au dus la Referendumul pentru familie, numindu-i infatuați. S-a rupt ostentativ de instituția Bisericii și-a îmbrățișat agenda neomarxistă împotriva convingerilor copleșitoarei majorități a cetățenilor români, care văd în creștinism o busolă morală pentru lumea civilizată.

 – N-a avut niciun obiectiv palpabil de țară, fiind un demnitar fără palmares.

Iată de ce Klaus Iohannis va intra în istorie sub numele de grădinar trândav (sau ficus neroditor) al Palatului Cotroceni”, scrie Neamţu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare