Cristoiu: Dacă am avea într-adevăr o clasă politică, Iohannis ar trebui suspendat sau legat ca să nu mai fie preşedinte dintr-un singur motiv: toată activitatea lui şi din ultima vreme şi de la anul, va fi subordonată interesului său personal, de a obţine un post la UE

În cadrul unei ediţii a BZI LIVE , jurnalistul Ion Cristoiu a discutat despre șansele pe care le are președintele Klaus Iohannis să ajungă Înalt Comisar pentru politică externă al Uniunii Europene, scrie bzi.ro.

„Dacă am avea într-adevăr o clasă politică, Klaus Iohannis ar trebui suspendat sau legat ca să nu mai fie preşedinte dintr-un singur motiv: toată activitatea lui şi din ultima vreme şi de la anul, va fi subordonată interesului său personal, dacă plătea un post la UE.

Ca şi în cazul lui Netanyahu, Klaus Iohannis ori obține un post, ori dacă nu îl obţine, doamna o să o vedem întrebată de Marin Ceauşescu ‘ce-ai furat?’. La el e o chestiune de viaţă şi de moarte, ştie că după ce nu va mai fi preşedinte, aşa cum s-a întâmplat cu toţi preşedinţii de la noi, dosarul de la DNA, cred că îi lipseşte o filă. El e gata, dar ultima filă e ţinută la sertar. Şi la un moment dat, cum cunoaştem noi, cu românii… Şi atunci, dacă are funcţia aia în locul lui Borell, noi românii, România, o să spună că nu se poate, cum să-l chemi, că na…De asta, la ora actuală toată politica este subordonată prin el acestui interes. De aici şi excesele sale cu Ucraina. Dacă îi va ieşi, nu cred”, a spus Ion Cristoiu.

Ediția BZI LIVE de joi, 2 noiembrie a fost una plină de dezvăluiri incendiare. Cunoscutul și consacratul jurnalist Ion Cristoiu i-a prevestit lui Klaus Iohannis un viitor asemănător celui pe care l-a avut Traian Băsescu, în cazul în care nu va obține funcția mult dorită de la Bruxelles.

„Oamenii aceştia din politică au o mare problemă. Nu cunosc istorie. Cu excepţia lui Ionel Brătianu, politicienii noştri nu ştiau istorie. La noi în istorie este cu puterea protectoare. Imperiul otoman, sovietic, german, ce vreţi, te foloseşte şi la un moment dat te lasă.

Iar cel mai bun exemplu, tragic dacă te gândeşti, este ce i s-a întâmplat lui Traian Băsescu. La Traian Băsescu nu a fost vorba că a făcut un accident. A terminat mandatul… nu! Era un dosar. Şi putea să rămână în continuare în arhivă dacă se primea un telefon ‘Bă, lăsaţi-l!’. Nu s-a primit nici un telefon sau poate chiar dimpotrivă. Nu te apără. După ce te storc ca pe o lămâie, după asta te dau la câini. Că între timp au uitat că tu ai fost acolo omul lor.

Nu cred că a existat un preşedinte mai supus americanilor ca Traian Băsescu. Şi uite că i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu la BZI LIVE.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare