Cristoiu: Relaţia dintre PNL şi PSD la guvernare este o schizofrenie politică; nu poţi face campanie electorală stând braţ la braţ cu principalul adversar politic

„În momentul în care au decis că merg separat și au sugerat că Ciucă va fi candidatul lor, e clar că au decis că ei merg pe drumuri separate. În aceste condiții, sigur că ei au spus că rămân la guvernare în alianțe, dar ar fi o chestie unică în istoria omenirii de la romani încoace. Nu poți să faci campanie electorală, chiar și pentru europarlamentari și să vii într-o alianță de guvernare cu principalul tău adversar. E greu de imaginat. Atunci, la ședințele de guvern, miniștrii PNL ar trebui să vină cu o banderolă”, a declarat Ion Cristoiu, publicist și scriitor, pentru emisiunea ȘTIU, din cadrul canalului TV, Aleph News.

„Probabil că au ales ca strategie să spună că merg în continuare, începând de mâine vor tura motoarele anti-PSD și la un moment dat vor ajunge la rupere. Nu au cum să rămână împreună pentru că e practic imposibil”, a adăugat el.

„Este o schizofrenie. Nu poți să fii într-o alianță în coadă de guvernare. În istoria postdecembristă nu există așa ceva. Nici măcar în opoziție nu poți să fii aliat. E clar că putem vorbi deja de ruperea alianței. Nu are cum să reziste. Pretextul va fi această campanie. Se vor ataca reciproc, așa, vreo săptămână – două. Trebuie să pregătească divorțul. Divorțul nu poate fi așa brusc, peste noapte, îndrăgostiții anunță divorțul. Se va face un guvern minoritar condus de Ciolacu, aici va fi marea problemă a PNL-ului. PNL-ul, de când e în opoziție, nu pleacă de la friptură. Dacă rămân la guvernare împreună, câștigă acea alianță pe care o pregăteau ei, USR, PMP și Orban. Dacă se rup, câștigă democrația, pentru că ce a fost până acum, nu e democrație. După părerea mea, domnul Ciucă are mari șanse, pentru că mai de mult e dintre cei aleși”, a declarat Ion Cristoiu, la Aleph News.

„Câțu era de trecere, de tranzit. Adevăratul președinte al PNL, cel care era țintă, era Ciucă, dar era foarte greu să-l bată Ciucă pe Ludovic Orban. Cred că în cazul lui se mizează pe scenariul „Cenușăreasa”. Noi acum avem o imagine despre el, ăla care se împiedică în virgule. Dar dacă deodată vom vedea un alt Ciucă?”, a adăugat jurnalistul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare