Guvernul scoate din rezerva de stat locuinţe modulare pentru cei loviţi de inundaţii

Guvernul scoate din rezerva de stat locuinţe modulare pentru familiile care au rămas fără case în urma inundaţiilor, a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă.

  • Şefa guverului a precizat că efectivele Ministerului Afacerilor Interne intervin de aproape două săptămâni în sprijinul populaţiei din judeţele în care s-au produs inundaţii, în medie acţionând zilnic peste 14.000 de angajaţi ai MAI.

„Continuăm sprijinul pentru oamenii care au nevoie de ajutorul nostru. În şedinţa de guvern de astăzi aprobăm scoaterea din rezervele de stat a unor locuinţe modulare şi a unor produse de strictă necesitate şi acordarea acestora ca ajutoare de urgenţă familiilor afectate de fenomenele severe produse în judeţul Alba. Guvernul este pregătit să trimită în toate zonele afectate ajutoare de urgenţă şi produse de strictă necesitate pentru sprijinirea populaţiei, pe baza solicitărilor venite din teritoriu. Toate prefecturile au specialişti în teren care fac evaluarea pagubelor astfel încât pe baza centralizărilor să putem interveni cât mai repede şi în celelalte zone afectate de vremea severă. Au fost întocmite deja evaluări parţiale şi imediat ce acestea vor fi finalizate sper eu ca într-un timp cât mai scurt vom lua măsuri pentru ajutorarea oamenilor şi refacerea infrastructurii locale afectate de fenomenele meteorologice”, a anunţat premierul înaintea şedinţei de guevrn.

Guvernul aprobă totodată noi măsuri pentru a sprijini dezvoltarea serviciilor alternative de protecţie a copiilor aflaţi în grija statului, astfel încât să se poată bucura de o mai bună îngrijire în case de tip familial.

Viorica Dancila„Pentru că România şi-a asumat ca până la sfârşitul anului viitor să închidă instituţiile de tip vechi de îngrijire a copiilor, încurajăm plasamentul în familia extinsă sau rude .în familia extinsă sau rude; acordăm o indemnizaţie de sprijin de 400 de lei lunar pentru fiecare copil, pentru a stimula implicarea celor care doresc să ia în îngrijire un copil separat de familie. Intervenim şi pentru sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie socială.

În acest sens, reglementăm obligaţia pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului să îi ajute în căutarea unui loc de muncă şi a unui loc de cazare, să ţină legătura cu ei timp de încă doi ani după ce părăsesc sistemul de protecţie socială. De asemenea, stabilim pentru aceşti tineri o indemnizaţie financiară mai mare de la valoarea unui salariu de bază minim brut pe ţară la valoarea a trei salarii minime brute”, a explicat premierul.

Guvernul mai aprobă miercuri indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti-Nord – Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti, proiect de investiţii pentru care pe 11 iunie a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie.

Dancila Cuc„Sunt fonduri deja alocate pentru această investiţie şi am convingerea, domnule ministru Cuc, că veţi monitoriza execuţia lucrărilor, astfel încât proiectul să fie finalizat la termenul stabilit.

De asemenea, pentru continuarea lucrărilor la Centura Capitalei alocăm încă patru milioane de lei necesar despăgubirii foştilor proprietari ale căror imobile au fost expropriate. În acelaşi timp, actualizăm soluţiile tehnice pentru continuarea lucrărilor de modernizare a Centurii Capitalei, între A1 şi DN7 şi DN2 către A2”, a arătat Dăncilă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare