Dan Negru: România i-a deschis R. Moldova toate uşile, dar nu i-am auzit pe moldoveni vorbind de Unire; moldovenii sunt cei separatişti, nu alţii

„În România nu s-a vorbit deloc despre alegerile din R. Moldova din zilele astea. Puțini români cunosc alt oraș decât Chișinăul. Dezinteresul românilor pentru moldoveni e și din vina lor! R. Moldova i s-au deschis toate ușile dar nu i-am auzit vorbind despre Unire. Au ținut sus stegulețul lor. Mii de moldoveni și-au luat cetățenie română și au jurat credință României dar n-au făcut nimic pentru ea!”, scrie, pe Facebook, Dan Negru.
„Moldovenii sunt cei mai mari separatiști, nu străinii! Când vor înțelege că tot ce e moldovenesc e românesc vor repune istoria la loc. Despre asta e și 1 Decembrie, an după an! Despre Unire, nu despre separație ! Până atunci, Moldova independentă va rămâne un experiment social cu sărăcie, corupție și umilință !Nimeni n-are curajul să le spună asta ! Națiunea moldovenească, statul moldovenesc, societatea moldovenească pe care vor să le construiască sunt o brambureală! Istoria n-o poți schimba : tot ce-i moldovenesc e românesc. O țară mică, neînsemnată, săracă și fără resurse care vrea să fie Elveția dar e Moldova. “Să vrei până la 1000 dar să poți până la 6” spunea Arghezi! E și vina lor pentru dezinteresul nostru! Pentru că Grigore Vieru avea dreptate: “țara e ca un copil, dacă uiți de ea, fuge de acasă !”, scrie Dan Negru.
Într-o altă postare, el spune: „Cea mai frumoasă explicație a vieții a dat-o Sf. Nectarie, prăznuit zilele astea: „Dumnezeu nu îți va da oamenii pe care-i vrei, ci oamenii de care ai nevoie pentru a te ajuta, pentru a te răni, pentru a te părăsi, pentru a te iubi si pentru a te transforma în omul care ți-a fost dat să fii”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare