Dan Negru: Îi rog pe prezentatorii TV care azi poartă floarea de mac, să amintească şi de Ecaterina Teodoriu sau Măriuca. Altfel, istoria ne învață că în fața ei putem să stăm doar drepți sau doar în genunchi. Noi alegem!

„După Valentine’s și Halloween am mai luat și florile roșii pe care le vedeți azi la pieptul tuturor. E un obicei adus din Anglia.Englezii au tradiția florii de mac în amintirea încheierii primului război mondial într-o zi ca asta de 11 noiembrie”, scrie Dan Negru, pe Facebook.

„Macul roșu a fost asociat cu primul război într-o poezie a lui John McCrae „In Flanders Fields”. De aici tradiția lor cu florile de mac pe 11 noiembrie! La British Museum încă se păstrează o veche floare de mac culeasă de un tânăr de 17 ani din tranșeele din Arras și trimisă mamei lui.

Am preluat și noi tradiția lor, cu florile roșii purtate în piept pe 11 noiembrie. Mulți habar n-au de ce le poartă !

Să-i amintim totuși și pe ai noștri!

Peste 600 mii de români au murit in primul război mondial. Avem și un mausoleu la Mărășești. Și le avem și pe Ecaterina Teodoroiu sau Măriuca, fetița care dirija armata română dintr-un copac până ce-a fost răpusă! De asta îi rog pe cei care azi la Tv poartă floarea de mac să le amintească în treacăt și pe Măriuca sau Ecaterina…

Altfel, istoria ne învață că în fața ei putem să stăm doar drepți sau doar in genunchi. Noi alegem!”, scrie Negru.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare