Cristian Preda, despre turneul african al lui Iohannis: „O comisie parlamentară ar trebui să îl ancheteze pe Președinte”

Cristian Preda, decan al Facultății de Științe Politice din Universitatea București, a comentat turneul african al președintelui Klaus Iohannis, marți, pe B1 TV, la „News Pass” cu Laura Chiriac, și s-a arătat de părere că șeful statului ar trebui „anchetat” de o comisie parlamentară pentru că au fost secretizate costurile călătoriilor, dar și pentru că ar fi mințit în legătură cu motivul secretizării, scrie b1tv.ro.

Întrebat, la postul B1, despre actuala călătorie a președintelui Klaus Iohannis, Cristian Preda a afirmat: „E adevărat că Africa este un continent foarte important pentru Uniunea Europeană. Sunt multe dosare în care trebuie să colaborăm cu țările africane, de la dosarul terorismului, la cel al imigrației, de la chestiunea resurselor naturale, la problema democratizării”.

„Acum, destinațiile pe care le-a ales Președintele (…) nu pare să îl ajute prea mult în tratarea acestor dosare pe care le-am amintit foarte rapid, pentru că sunt toate destinații turistice, în primul rând. Asta a sărit în ochi și felul în care e secretizat până și programul ne pune serioase semne de îndoială (…). Chestiunea este că interlocutorii, și din Kenya, și din Tanzania, și din Senegal, și din Capul Verde, au diverse probleme”, a continuat decanul FSP-UB.

El susține că președintele „Klaus Iohannis a decis secretizarea costurilor acestor călătorii”.

„Mai mult decât atât, într-o intervenție publică foarte cunoscută, rară, dar cunoscută, a spus că așa îi cere legea, or asta este o minciună. Legea nu prevede așa ceva. Klaus Iohannis a dispus, ca șef al instituției Administrației Prezidențiale, secretizarea costurilor. Acesta este motivul pentru care eu consider că o comisie parlamentară ar trebui să îl ancheteze pe Președinte, pentru că sunt grave amândouă chestiunile, și faptul secretizării, și minciuna. Este absolut firesc să cunoaștem, în calitate de cetățeni, ce costuri publice sunt implicate în aceste călătorii”, a mai declarat Cristian Preda.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare