Partidul Maiei Sandu nu a reușit să obțină la alegerile locale niciun municipiu

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), al președintei Maia Sandu, a câștigat cele mai multe mandate de primar și în turul al doilea al alegerilor locale din Republica Moldova, fără însă a obține vreun municipiu, transmite Cotidianul.
Potrivit datelor centralizate de Comisia Electorală Centrală (CEC), PAS a obținut victoria în 66 din cele 273 de localități în care s-a desfășurat al doilea tur de scrutin.
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova este a doua forță politică cu 41 de mandate, în timp ce candidații independenți s-au impus în 32 de localități.
De asemenea, Partidul Social Democrat European a câștigat 30 de primării, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei 22, Partidul „Renaștere” 17, Partidul Liberal Democrat din Moldova 11, iar Mișcarea „Respect Moldova” și Platforma Demnitate și Adevăr câte opt mandate.
Au mai obținut funcții de primar Partidul Nostru – șase, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare – cinci, Partidul Schimbării – cinci, Partidul Democrat Modern din Moldova – cinci, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova – patru, Liga Orașelor și Comunelor – trei, Mișcarea Alternativa Națională – două, Partidul „Democrația Acasă’, Partidul Național Liberal – două, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic – unul, Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa – unul, Partidul Verde Ecologist – unul și Partidul Liberal – unul.
În total, după cele două tururi de alegeri, Partidul Acțiune și Solidaritate a obținut cele mai multe mandate, 291, dar fără a câștiga vreun municipiu, urmat de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova cu 144 de mandate. Independenții au obținut victorii în 116 localități, iar Partidului Social Democrat European în 103, informează Cotidianul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare