Ciolacu, întrebat despre datoriile României: Dar de ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? De ce nu ați țipat când el a făcut datorii de 9,2% din PIB? De ce n-a văzut România când un inconștient a dus țara în această zonă?

Întrebat despre costurile cu dobânzile, miercuri, într-o conferință de presă, premierul Marcel Ciolacu s-a enervat și l-a acuzat pe ”inconștientul” Florin Cîțu, fost premier și fost ministru de Finanțe, care „a făcut datorii de 9,2% din PIB”, scrie cotidianul.ro.

„Nu se pune problema de vreo incapacitate de plată în 2024”, a dat asigurări Ciolacu.

Estimările arată că anul viitor România ar putea plăti aproximativ 40 de miliarde doar pe dobânzi

„Da, de ce nu îl întrebați pe Cîțu? De ce nu ați țipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB? Cumva considerați că acele datorii nu le plătește… Va veni vreun prim-ministru sau vreun Președinte al României care să spună, domnule, nu vă supărați, eu n-am nicio treabă cu ce au făcut ei? De ce n-a văzut România când un inconștient a dus țara în această zonă Iertați-mă că întreb și eu”.

„N-am nicio problemă, răspund la orice întrebare, dar acesta este adevărul. Da, acele datorii trebuie plătite și ne-am pregătit, și vom bugeta ca să nu intrăm – Doamne, ferește! – în incapacitate de plată. La buffer-ul care este acum și la Banca Națională, și la Ministerul de Finanțe, fiindcă avem cel mai mare buffer, nu este o problemă să avem de incapacitate de plată sub nicio formă anul viitor”, a conchis premierul.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare