Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a primit, joi, vizita delegației conduse de președintele Egiptului, Abdel Fattah El-Sisi. Întrevederea dintre cei doi demnitari a reprezentat o excelentă oportunitate de consolidare a relațiilor bilaterale și de aprofundare a discuțiilor inițiate pe canale diplomatice în vederea extinderii domeniilor de cooperare dintre cele două țări.
“Vizita în România a președintelui Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, a oferit prilejul stabilirii unor contacte directe semnificative cu autoritățile de la București, printre acestea enumerându-se întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu”, se arată în comunicatul de presă al președintelui Camerei Deputaților.
De asemenea, discuțiile dintre cei doi demnitari au valorificat interesul celor două țări de consolidare a parteneriatelor și proiectelor comune, în special în domeniul IT, energiei și intelligence-ului.
”Egiptul este unul dintre cei mai importanți parteneri economici ai României din Orientul Mijlociu și regiunea africană, ajungând în 2018 cea mai importantă piață de desfacere din Africa și Orientul Mijlociu pentru exporturile românești. Există, în continuare, un potențial foarte mare de dezvoltare a relațiilor bilaterale încă nevalorificat corespunzător și mă bucur că am avut oportunitatea unui dialog direct cu domnul președinte El-Sisi, care ne-a ajutat să avansăm agenda proiectelor de interes comun”, a declarat Marcel Ciolacu.
Mai mult, o altă temă abordată în cadrul discuțiilor a vizat colaborarea din domeniul educației, ocazie cu care președintele Camerei Deputaților a transmis asigurări cu privire la politica Ministerului Educației Naționale, care încurajează extinderea cooperării directe între instituțiile de învățământ superior din România și Egipt, precum și participarea comună în proiecte ale Uniunii Europene în domeniile educației și formării.
În final, cei doi oficiali și- au exprimat intenția să aprofundeze cooperarea pe toate temele bilaterale de interes, în virtutea relațiilor diplomatice și de prietenie de peste 100 de ani care leagă cele două țări.