Rareș Bogdan: Plenul Parlamentului European a respins atacul incalificabil la adresa fermierilor din Est și Țările Baltice, de reducere cu 50% a pesticidelor fără a se tine cont de realitatea de la țară la țară

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan afirmă vineri ăc plenul Parlamentului European a respins atacul incalificabil la adresa fermierilor din Est și Țările Baltice, de reducere cu 50% a pesticidelor fără a se tine cont de realitatea de la țară la țară.

 

”Politicile lui Frans Timmermans (Olanda, socialist “verde”, fost vicepreședinte al Comisiei, șef GreenDeal), cel care a pierdut lamentabil alegerile din țara mamă, Olanda, au încasat o lovitură dură și în forul legislativ european. Plenul Parlamentului European a respins atacul incalificabil la adresa fermierilor din Est și Țările Baltice, de reducere cu 50% a pesticidelor fără a se tine cont de realitatea de la țară la țară.

Să fie limpede! Susțin din tot sufletul o agricultura ecologică, mai puține pesticide, dar propunerea susținută de Timmermans era un asasinat. A aplica 50% reducere la cantitatea de pesticide și țărilor care folosesc sub 800 grame/hectar (România, balticii, etc) și celor care folosesc de 10 ori mai mult (Olanda peste 8 kg/ha) era o susținere fățișă peste statele dezvoltate în detrimentul ultimilor veniți în UE, care reprezintă un pericol deoarece au alimente cu gust de mâncare, nu de plastic. Aplicarea măsurilor așa cum au fost propuse ar fi adus în faliment mulți fermieri români, care și-așa pătrund greu pe piață, deși produc legume si fructe, lactate și mezeluri mai ecologice.

Comisia n-are decât sa vină cu o propunere care nu este o bătaie de joc. Dar vom lupta împotriva oricărei idei care va atenta la siguranța alimentară! Pe piață sunt produse din exteriorul UE înțesate cu pesticide, ieftine și proaste. Mâncarea s-a scumpit îngrozitor, iar a bloca fermierii care deja produc mai sănătos decât vestul ar fi dus la dispariția lor.
Și terminați (vă știți voi care) cu ipocrizia! Nimeni nu e nebun să nu vrea să mănânce mai sănătos, dar ce produc românii e mult mai sănătos decât ce produc alții, care vor să ne scoată din peisaj. Și de ce? Pentru că europenii s-au deșteptat și caută mâncare mai sănătoasă, iar oferta românilor, extrem de competitivă, începe să fie cunoscuta”, spune Rareș Bogdan.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare