Un al doilea grup de ostatici deținuți de Hamas a ajuns în Israel. Hamas a eliberat 13 israelieni şi patru thailandezi. 39 de palestinieni au fost eliberați din penitenciarele israeliene

Un al doilea grup de ostatici eliberaţi de mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care îi ţinea în Fâşia Gaza, a sosit în Israel sâmbătă seara, a anunţat armata israeliană, transmite AFP. Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat că a eliberat 39 de prizonieri palestinieni, informează AFP.

 

Potrivit autorităţilor egiptene şi israeliene, 13 ostatici israelieni şi patru thailandezi au fost eliberaţi.

Această nouă eliberare ridică numărul total de ostatici eliberaţi la 46, din aproximativ cei 240 deţinuţi în Gaza după răpirea lor de către Hamas pe 7 octombrie.

Dintre aceştia, 26 au fost eliberaţi ca parte a acordului de armistiţiu dintre Israel şi Hamas, ce prevede întoarcerea în Israel a 50 de ostatici pe parcursul a patru zile.

Din cei 150 de prizonieri palestinieni care urmează să fie eliberaţi în schimb, 39 au fost eliberaţi vineri, iar alţi 39 urmau să fie eliberaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Cei 39 de prizonieri palestinieni eliberați de Israel în noaptea de sâmbătă spre duminică sunt toţi femei, copii şi adolescenţi cu vârsta sub 19 ani, la fel cum ostaticii eliberaţi sunt toţi femei şi copii.

Acordul ar trebui să dureze patru zile şi să permită eliberarea a 50 de israelieni şi a 150 de palestinieni.

Preluare: Agerpres

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare