Silviu Predoiu: Iohannis ne zice că România va strânge relaţiile cu Tanzania, ţară în care noi nici măcar nu avem ambasadă

„“Am avut discuții foarte bune despre prioritățile comune ale statelor noastre, în condițiile în care Tanzania are un rol strategic valoros în raport cu partenerii africani. (……) În convorbirile noastre deschise și productive, i-am transmis doamnei Președinte că Tanzania poate conta pe România în ceea ce privește promovarea și dezvoltarea relațiilor cu Uniunea Europeană”. Pe scurt asta aflăm de pe contul personal de Facebook al președintelui nostru despre rezultatele vizitei sale în Tanzania”, scrie, pe Facebook, fostul şef al SIE, gen (r.) Silviu Predoiu.

„Oare lui Iohannis (ca unic responsabil constituțional pentru înfiinţarea, desfiinţarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice ale României) i-o fi spus cineva, înainte de a apuca să scrie despre recent descoperitele priorități comune româno-tanzaniene, că România este atât de conștienta de rolul strategic valoros al Tanzaniei la nivel continental că nici măcar nu avem ambasadă în această țară? Iar atunci când și-a oferit serviciile pentru sprijinul în promovarea și dezvoltarea relațiilor Tanzaniei cu Uniunea Europeană, Iohannis o fi avut în minte și rezultatele sale remarcabile în admiterea României în Schengen? Asta pentru că în Tanzania încă nu ne făcuse de râs”, adaugă Predoiu.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare