Tudor Chirilă: De 1 Decembrie defilarea e pentru hoţii care au preluat România, ei sunt uniţi; românii sunt de multă vreme în afara graniţelor ţării

„Când cinci milioane de români trăiesc în străinătate, mulți dintre ei uscându-se de dor, că n-au plecat ca Magellan să înconjoare pământul, noi ne facem că sărbătorim unitatea națională. Pe bune, cine să ne unească? Ăia care ne fură banii și decența? Nu am ce sărbători. Singura sărbătoare e să fim conștienți că ratăm esența zilei de 1 Decembrie: suntem dezbinați. Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți. Ceilalți, fiecare pe treaba lui. Asta e unitatea”, a scrie, pe Facebook, artistul Tudor Chirilă.

Mulți români au fost nevoiți să plece la muncă în străinătate pentru a-și întreține familiile. Sute de kilometri îi despart acum de cei dragi și doar rețelele sociale îi mai ”apropie”. Unii dintre ei ajung să-și spună oful tot în online.

„Ce bucurie când pleci acasă, în România, și ce jale când trebuie să te întorci, să te desparți iar de cei dragi! Oare merită sacrificiul pe care-l facem? Oare avem altceva decât durere în suflet?”, a scris de curând o doamnă pe un grup de Facebook, scrie cotidianul.ro.

Și mulți i-au împărtășit durerea: „Astea sunt timpurile, suntem nevoiți să trăim cu traista-n băț, altfel nu se poate”.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare