Vasile Dîncu (PSD) spune că politicienii români sunt „obligați” să pregătească societatea pentru a accepta parteneriatul civil între persoane de același sex: Trebuie să constrângem societatea

„Președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Vasile Dîncu, a declarat că „obligația politicienilor” este să pregătească România pentru acceptarea parteneriatelor civile între persoane de același sex”, scrie r3media.ro.

„Replica sa a venit în contextul în care președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că România nu va legifera parteneriatul civil LGBT, pentru că România nu este pregătită.

„Asta trebuie să facă și guvernul, asta trebuie să facă toate instituțiile, să pregătească societatea pentru viitor. În sensul că trebuie să constrângem societatea ca atunci când nu vrea să se schimbe, să accepte lucrurile pe care le-am acceptat cu toții prin tratate. Adică nu putem să fim o insulă. Vrem să ni se facă dreptate la CEDO, la Curțile Internaționale, și noi după aceea spunem că nu respectăm acest lucru. A fost o expresie nefericită. E adevărat că nu este pregătită România pentru asta, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o pregătim noi. Este obligația noastră, a politicienilor. (…) Cu siguranță că va corecta, dacă s-a înțeles așa va corecta acest lucru într-un discurs mai amplu. S-a gândit cu siguranță că noi ca mentalitate nu suntem….Noi suntem destul de patriarhali, suntem în același timp un stat laic, dar nu există nici o activitate în care să nu fie un sobor de preoți”, a declarat Vasile Dîncu la Radio Românul”, conform G4 Media.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare