Iohannis se laudă că a introdus „Educaţia privind clima şi mediul” în programa școlară din România

Președintele României a afirmat la COP28 că  „Marea majoritate a tinerilor din România consideră că acumularea de cunoştinţe despre schimbările climatice în şcoală este esenţială pentru implicarea lor în acţiuni climatice”, informează News.ro, scrie r3media.ro.

„Prin urmare, educaţia privind clima şi mediul devine din ce în ce mai importantă în programa şcolară din România”, a subliniat preşedintele. El a „uitat” să menționeze că el este cel care a introdus „educația despre schimbările climatice” în programa școlară, prin implementarea proiectului său „România educată”.

Reamintim că MEN a introdus în programă ore și materii despre care criticii spun că „îndoctrinează copiii de mici” pentru a deveni activiști.

Iohannis a spus că până în 2050, România trebuie să ajungă la „neutralitatea climatică”, mixul energetic al României urmând a fi format „în proporţie de 86% din energie regenerabilă, completat de energie cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia nucleară”.

„Suntem cu toţii conştienţi de faptul că reducerile actuale ale emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel mondial nu ating obiectivul Acordului de la Paris. Schimbările climatice, precum şi efectele acestora, se intensifică. Ne confruntăm zi de zi cu provocări tot mai mari şi mai complexe, dar atenţia noastră asupra mediului trebuie să fie menţinută. Trebuie să ne consolidăm ambiţia în materie de climă şi să accelerăm implementarea angajamentelor climatice deja asumate. România are unele dintre cele mai scăzute emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană şi este ferm angajată să accelereze măsurile de atenuare a schimbărilor climatice. Ne propunem să ne reducem până în 2030 emisiile cu aproximativ 80% faţă de nivelul din 1990 şi să ne îndreptăm apoi într-un ritm rapid către neutralitatea climatică. Până cel târziu în 2050, mixul energetic naţional al României va fi format în proporţie de 86% din energie regenerabilă, completat de energie cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia nucleară”, a declarat Iohannis la Summitul Global privind Acţiunea Climatică din cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28).

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare