Tudor Chirilă: „Nu mă impresionează tehnica militară și avioanele de 1 Decembrie, alea care dau raită pe deasupra Arcului de Triumf, ci mă impresionează că 350.000 de români au pus bani pentru un spital”

„Efortul celor 350.000 de cetățeni care au donat bani pentru construirea Spitalului „Dăruiește Viață” reprezintă adevărata expresie a unității și solidarității românilor, consideră actorul Tudor Chirilă, care a spus recent că nu este impresionat de tehnica militară și de avioanele care zboară pe deasupra Arcului de Triumf de 1 Decembrie”, scrie site-ul republica.ro.

Pentru actor, în acest an, Ziua Unirii a fost cea în care s-a inaugurat singurul spital pentru copii construit în ultimele trei decenii.

„Pentru mine astăzi (24 noiembrie – n.n.) este 1 Decembrie. Nu pe 1 Decembrie, astăzi este 1 Decembrie. Pentru că pe mine nu mă impresionează tehnica militară și avioanele care dau raită pe deasupra Arcului de Triumf, ci mă impresionează că 350.000 de români au pus bani și vă dați seama ce țară este asta în care se face o asemenea clădire. Ce țară este aceasta în care niște oameni fac un spital, cu toată adversitatea statului român! Ce potențial ar putea să aibă țara asta, dacă nu am fi conduși de hoți. Nu o să preia nimeni discursul acesta, dar eu vi-l zic vouă aici. Și atunci pentru mine, dacă 1 Decembrie este unitate, atunci asta înseamnă unitate. Pentru că ăsta nu este un spital pentru București, ăsta este un spital al Clujului, al Iașului, al Galațiului, al celor din Sighetu Marmației, Lehliu și așa mai departe. This is unity! Asta înseamnă unitate, nu bullshit-ul de care vorbim noi de fiecare 1 Decembrie”, a spus Tudor Chirilă cu o ocazia inaugurării Spitalului „Dăruiește Viață”.

Primul Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă construit din donaţii şi sponsorizări la inițiativa asociației „Dăruiește Viață”, a fost inaugurat, vineri seară, în curtea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie”. Investiția totală a fost de 53 de milioane de euro, bani de la 350.000 de cetățeni donatori și 8.000 de companii private care au oferit sponsorizări.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare