Deputatul Dan Vîlceanu, despre dosarul privind vaccinurile: Nu s-a furat nimic. N-aveai de unde să știi cum evoluează pandemia și autoritățile erau obligate să-ți ofere vaccin și să te lase să te vaccinezi cu ce vrei

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, conform declarațiilor făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin pe B1 TV, a deplâns faptul că dosarul DNA privind vaccinurile anti-COVID e speculat acum de antivacciniști într-o țară ca România, în care oameni mor de diverse boli tocmai pentru că refuză să-și facă anumite vaccinuri.

Parlamentarul a mai spus că nimeni n-a furat nimic și că s-au cumpărat atâtea doze pentru că statul era obligat să le asigure românilor vaccinuri și dreptul de alege tipul de vaccin.

„Mi se pare că subiectul ăsta, care trebuia să lămurească odată pentru totdeauna situația cu achiziția vaccinurilor, se va transforma într-un subiect pentru antivacciniști și asta nu face bine țării. Am văzut că România, când e vorba de vaccinare, indiferent de care tip, e o țară care nu crede în beneficiile vaccinării. Asta duce la decese, oameni care mor doar pentru că nu vor să facă un vaccin.

Mai e un aspect care va defini această perioadă, cred eu, faptul că dintr-odată o să vedem că nu mai vorbim de oameni acuzați de DNA, ci aproape că sunt condamnați.

Mă uitam la dezbaterea din Camera Deputaților și PSD-iștii strigau continuu: ”ați furat un miliard, ați furat un miliard!”. N-a furat nimeni nimic. Ăsta nu e un dosar de corupție, e un dosar penal care trebuie să lămurească anumite aspecte dacă ele nu erau lămurite.

Cred că se va termina cu un rezultat pe care-l știm cu toții de acum.

Nu există niciun fel de posibilitate să poți să-i spui cuiva că a gestionat banii României prost sau că a luat decizii greșite câtă vreme rezultatele s-au văzut ulterior deciziilor pe acre le-ai luat.

N-aveai de unde să știi cum evoluează (pandemia). Autoritățile române erau obligate să-ți ofere vaccin și să te lase să te vaccinezi cu ce vaccin vrei”, a declarat Dan Vîlceanu, pentru B1tv.ro

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare