Piperea: Publicaţia „Der Standard” spune că Austria și-a schimbat abordarea față de aderarea României la Schengen la presiunea SUA; intuiția mea este că tot de la SUA este și condiția ca România să primească refugiați afgani și sirieni. Probabil, 30 – 40 de mii de refugiați pe an

„Domnul Ciolacu spunea că pe data de 8 decembrie, România va fi în Schengen. Suntem în data de 11 decembrie, iar Austria a pus aceste condiții pentru a accepta ca România să fie în Schengen (cândva):

(i) triplarea numărului de polițiști de frontieră la granița cu Serbia;

(ii) acceptarea unui număr neprecizat de refugiați afgani și sirieni.

Deci, nici pomeneală – nu suntem în Schengen”, scrie, pe Facebook, avocatul Gheorghe Piperea.

„Sunt curios ce părere aveți relativ la acest cost al aderării la un spațiu al „libertății” de circulație pe care 8 dintre statele membre l-au suspendat temporar, multe voci din UE fiind de părere că ar trebui imediat desființat.

Actualizare: Der Standard spune că Austria și-a schimbat abordarea față de aderarea României la Schengen (de la niet la ja, dar cu condiții) la presiunea SUA. Intuiția mea este că tot de la SUA este și condiția ca România să primească refugiați afgani și sirieni. Probabil, 30 – 40 de mii de refugiați pe an”, adaugă Piperea.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare