Cozmin Guşă: Nu există azi candidat independent care ar putea câștiga prezidențialele din 2024. Geoană și Kovesi sunt maximum șantajabili, iar Ioan Aurel Pop nu e compatibil cu lupta politică!

Invitat în emisiune pe postul de televiziune Realitatea PLUS, Cozmin Gușă a infirmat categoric ipoteza jurnalistului Ion Cristoiu, conform căreia varianta câștigătoare pentru alegerile prezidențiale de anul viitor din România ar fi candidatura unui independent, scrie solidnews.ro.

„Este exclus! Nu se poate așa ceva. L-am auzit și eu acum pe Ion Cristoiu; el și-a exprimat, ca să zic așa, o dorință. Sunt departe partidele politice românești de a accepta așa ceva, unu la mână; e departe posibilitatea ca publicul care votează în România să se încoloneze în spatele unui potențial independent, doi la mână; trei la mână, nu avem acest independent care să aibă puterea de a coagula în anul care mai rămâne până în noiembrie, hai, decembrie probabil turul doi 2024. Cei care se aliniază acum la start sunt puternic găuriți, din păcate, și nu generează un sentiment unificator, adică un independent care ar putea să ia din electoratul PSD, PNL, din electoratul AUR, din electoratul care nu merge la vot, să-i convingă că-i soluția, să aibă putere să aducă vectori lângă el, să aibă 35-40.000 de reprezentanți voluntari în secțiile de votare care să nu-l fure, să aibă fonduri pentru mass-media… Vreți să mai spun? Deci nu există așa ceva.

Cei despre care se vorbește, cum ar fi Mircea Geoană sau Laura Codruța Kovesi, sunt puternic șantajabili; dacă vorbim despre alții, cum ar fi Ioan Aurel Pop, care a fost menționat, nici nu poate, nici nu își dorește acest lucru și nici n-are putere Ioan Aurel Pop. Dacă voi îmi mai spuneți alți independenți care să poată să genereze un oarecare entuziasm, îi punem pe masă și-i ‘disecăm’.

Dar să știți, un potențial independent are astăzi un scor în funcție de institutul care măsoară, adică un independent fără nume, fără față, nu contează dacă-i bărbat sau femeie, are un scor între 17-21%. Adică dacă-și atinge potențialul maximal, să zicem că ar reuși să intre în turul doi; dacă-și atinge potențialul maximal, măsurătoarea e făcută pe cei care se duc la vot sau s-ar duce la vot dacă ar veni un asemenea independent. De aici și scorul lui Geoană, pentru că scorul lui Geoană e raportat la 26-27% și scrie în paranteză ‘independent’, pentru că el are 5-6-7% el personal, ca Mircea Geoană, și i-au adăugat ăia de la instituțiile de sondare procentul ăsta de 18-20% al unui independent ipotetic, nu Mircea Geoană. El forțează percepția asta, dar, repet, noi nu avem în acest moment un independent care să reziste.

Știți ce se va declanșa în 2024? Va fi Jihadul, ca să fim în ton cu discuțiile de politică externă care se poartă acum. Cine rezistă la așa ceva fără o mașinărie de partid, fără bani, fără protecție din partea justiției? Păi până și lui Ioan Aurel Pop, care-i cel mai ortodox, și la propriu, și la figurat, dintre toți candidații ăștia o să-i găsească o chitanță neachitată pe transportul Cluj-București aerian sau pe metroul nu știu care și o să-i spună că-i penal; sau o să-i găsească în neamul lui pe cineva. Rezistă Ioan Aurel Pop? Voi nu-l cunoașteți pe Ioan Aurel Pop, eu îl cunosc bine, de 25 de ani. Rezistă Ioan Aurel Pop la vreo remarcă, la vreo posibilă presupunere că ar fi necinstit? Leșină din start!”, a spus Guşă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare