Protest în fața Ministerului Muncii împotriva aducerii în țară a unui număr masiv de muncitori străini afro-asiatici. Guvernul este acuzat că vrea să colonizeze populații străine în România

Un protest împotriva intenției Guvernului Ciolacu de a crește la 140.000 numărul de muncitori non-UE aduși în țară în 2024 va avea loc vineri, 15 decembrie, de la ora 11:00, în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale, informează un comunicat de presă al organizatorilor acţiunii, Asociaţia „Noua Dreaptă”, scrie r3media.ro.

Organizatorii acuză Guvernul Ciolacu de faptul că vrea „să colonizeze România” cu acești muncitori.

Protestatarii vor să știe „ data la care se va organiza dezbaterea publică pentru stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă în anul 2024”, precum și „numele și funcția foștilor și actualilor angajați și responsabili din Ministerul Muncii și Solidarității Sociale care au elaborat Notele de fundamentare pentru aducerea în România de forță de muncă din Asia și Africa, cu ignorarea diferențelor culturale majore și încălcarea Constituției României care prevede expres că ”Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine.””

Evenimentul este organizat de Asociația Noua Dreaptă și va avea loc la ora 11:00 în fața Ministerului Muncii și Solidarității Sociale din România, situat în București, pe strada Dem I. Dobrescu, nr. 2-4, sector 1.

R3media.ro a relatat despre un caz petrecut recent în Germania, unde Poliţia caută un grup de tineri care sunt suspectați de vătămare corporală. Aceștia au atacat un bărbat de vârstă mijlocie îmbrăcat în Moş Crăciun, care mergea la un eveniment din Hesse.

Victima în vârstă de 54 de ani urma să cânte la Königsalm de pe Königsplatz din orașul Kassel pe 6 decembrie. Bărbatul a fost abordat de o gașcă de tineri care au traversat strada și l-au luat la întrebări.

Potrivit victimei, Rainer B., gașca cuprindea mai mulți adolescenți proveniți din familii de migranți în jurul vârstei de 15 ani. El a spus poliției că l-au insultat, numindu-l „ticălos” și „om gras”. Aceștia i-au ordonat să-și de jos de pe el costumul de Moș Crăciun.

Ei au spus că sunt musulmani și că Germania este „țara lor”, a spus victima, potrivit ziarului Hessische Allgemeine.

Când a refuzat, gașca a devenit violentă și l-a lovit, rănindu-l la gât și rupându-i costumul de Moș Crăciun. Ca răspuns, bărbatul l-a lovit în față pe unul dintre atacatori, motiv ce i-a determinat să fugă.

Victima a remarcat că mai multe persoane au fost martorii atacului și, în loc să intervină, au râs de el și i-au aplaudat pe atacatorii migranți. Se pare că atacatorii aveau între 14 și 16 ani. Ei aveau părul negru și erau îmbrăcați în haine închise la culoare, potrivit victimei.

După depunerea unei plângeri la autorități, cazul a fost repartizat agenției de securitate a statului.

„Agenția de securitate de stat a preluat ancheta pentru suspiciunea de vătămare corporală, insulte și daune materiale”, a confirmat purtătorul de cuvânt al poliției, Ulrike Schaake.

Rainer B. și-a continuat drumul către eveniment, chiar dacă al său costum de Moș Crăciun era rupt.

„Voi continua”, a spus el presei locale. Acesta a adăugat că intenționează să se înarmeze cu spray cu piper pentru a se asigura că se poate apăra în mod adecvat.

De asemenea, tot r3media.ro a prezentat cazul unei studente din Franţa, activistă pro-migrație, care a fost violată de un migrant fără adăpost spune că este șocată că l-a întâlnit pe stradă. Procesul bărbatului este programat să înceapă joi, 14 decembrie Poliția l-a arestat în 2021 pentru că ar fi violat-o pe Océane Decan, în vârstă de 23 de ani. Bărbatul ar fi amenințat-o cu cuțitul într-o parcare din Bordeaux. Suspectul în vârstă de 58 de ani, Yero Ba, a fost eliberat din arest preventiv în luna septembrie a acestui an. Prin urmare el s-a plimbat liber pe străzi în toată această perioadă.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare